USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На фронті в Україні з'явилися нові російські дрони: аналітики повідомили, яка їхня мета

Сьогодні 10:05
Росія почала використовувати на фронті в Україні нові дешеві російські безпілотники з пінопласту та фанери. Це фальшиві цілі для відволікання українських засобів ППО.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики, посилаючись на російськці та українські джерела, зазначають, що нові російські безпілотники – це БПЛА «Гербера», вироблені в особливій економічній зоні «Алабуга» в Республіці Татарстан.

Російське опозиційне видання Astra повідомило 28 липня, що російські канали почали розміщувати рекламу безпілотників «Гербера» невдовзі після того, як речник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Андрій Черняк розповів про ці безпілотники в статті Reuters від 26 липня.

Читати ще: Росія може вивести частину військ з Харківщини: в ISW пояснили причину

«Ці безпілотники «Гербера» дуже схожі на іранські безпілотники «Шахед» і, ймовірно, призначені для того, щоб виступати в ролі фальшивих цілей для відволікання українських засобів протиповітряної оборони і водночас передавати дані про засоби протиповітряної оборони України російським військовим», – сказано у звіті.

Раніше в ISW повідомили, що окупанти просуваються у Вовчанську та, ймовірно, захопили увесь агрегатний завод.

«Однак незрозуміло, коли саме російські війська захопили цей завод. Бої також тривали біля селища Глибоке (на північ від Харкова) та в інших районах Вовчанська 28 і 29 липня, а російський мілблогер стверджував, що українські сили також провели чотири контратаки біля села Стариця (на північний схід від Харкова і південний захід від Вовчанська», – йдеться у звіті.

Станом на ранок 30 липня українське командування цієї інформації не коментувало.

Читати ще: Покровський напрямок лишається найпекельнішим: за добу відбито 52 ворожі атаки, – Генштаб
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus