USD 41.45 41.78
  • USD 41.45 41.78
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

На Донеччині затримали офіцера, який зливав росіянам місця розташування ЗСУ

Сьогодні 13:42
На Донеччині затримали військового Збройних сил України. Його підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Максимальне покарання, яке загрожує чоловікові за цей злочин, – довічне увʼязнення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України, передає Бабель.

За даними слідства, у липні 2024 року 26-річний офіцер однієї з бойових бригад, який був прихильником проросійських наративів, вийшов на представника ворожої спецслужби та почав із ним співпрацювати.

Підозрюваний передавав місця дислокації підрозділів і командних пунктів ЗСУ по всіх регіонах України.

Читати ще: Працював за ідею: у Харкові водій збирав для росіян дані про ЗСУ

Особливо ФСБ цікавила організаційно-штатна структура бригади, де служить підозрюваний і яка дислокується на сході України. Як зазначили в СБУ, окупанти сподівалися використати цю інформацію для нових вербувань і отримання розвідданих про оборону Покровська.

За це росіяни запропонували грошову винагороду – мільйон рублів. Утім обіцяні кошти чоловік так і не отримав.
Під час затримання у підозрюваного знайшли та вилучили мобільний телефон, який він використовував, щоб фіксувати координати Сил оборони й відправляти звіти ФСБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus