USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 9.92 10.09

На Донеччині російські окупанти обезголовили бійця ЗСУ

18 Червня 2024 18:02
На Донеччині окупанти обезголовили військовослужбовця Збройних сил України, українські прокурори розпочали розслідування.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін, пише УП.

17 червня 2024 року українські військові отримали інформацію про те, що представники одного з підрозділів окупаційних військ РФ у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх.

Читати ще: Біля Кринок окупанти розстріляли українських полонених, – Офіс Генпрокурора

Під час проведення аеророзвідки на одній з бойових позицій у Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. На ньому була відрізана голова українського захисника.

Читати ще: Україна розслідує факти вбивств росіянами 61 військовополоненого

Такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, наголошують в ОГП.

Читати ще: ЗСУ опублікували кадри, як росіяни страчують військовополонених на Донбасі. Відео 18+

У межах слідства вживають всіх необхідних заходів задля встановлення обставин події. Перевіряють причетність конкретних військовослужбовців РФ до вчинення цього злочину.

«Це жахливе варварство, якому не місце у ХХІ сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор, – не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази було віддано на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ. Не залишимо ці злочини безкарними. Закликаю весь цивілізований світ до ізоляції та покарання країни-терориста», – заявив Костін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
CHALLENGER 2.5 Показати IP 18 Червня 2024 19:20
Попалась пропагандиська компанiя(залякування),щоб хлопцi в полон не задавались
ОДІН Показати IP 18 Червня 2024 20:04
ЧІЧІКИ ТАКЕ МОЖУТЬ РОБИТИ-ДИКУНИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus