USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

На дні океану знайшли судно, що належало досліднику Антарктики: воно затонуло понад 60 років тому

15 Червня 2024 00:19
Неподалік від берегів Канади мисливці за затонулими кораблями знайшли судно «Квест», яким колись керував відомий дослідник Антарктики Ернест Шеклтон.

Корабель затонув понад 60 років тому,однак виявився майже неушкодженим, повідомляє УП. Життя з посиланням на CNN.

Команда міжнародних експертів виявила «Квест» за допомогою гідролокатора після 17-годинних пошуків. Цьому передували місяці досліджень та аналізу, які допомогли визначити найкращий район для пошуку затонулого корабля.

«Квест» знайшли приблизно за 28 кілометрів від узбережжя Канади.

Ернест Шеклтон – англо-ірландський полярний дослідник, який очолив три британські експедиції до Антарктики.

Читати ще: Вчені встановили, яка істота потопила корабель Колумба

У 1922 році під час стоянки на острові Південна Джорджія, перебуваючи у своїй четвертій експедиції, Шеклтон помер від серцевого нападу. Там його і поховали, а команда дослідника на кораблі «Квест» продовжила шлях. Однак плавання завершити не вдалося, а судно повернулося до Кейптауна, що в Південній Африці.
«Шеклтон був відомий своєю мужністю і блиском як лідер у кризові часи. Трагічна іронія полягає в тому, що це була єдина смерть, яка сталася на будь-якому з кораблів під його безпосереднім командуванням», – зазначив керівник пошукової експедиції Джон Гейгер.

Згодом «Квест» продали норвезькій компанії, він взяв участь у кількох експедиціях, а потім його використовували для полювання на тюленів.
Корабель затонув 5 травня 1962 року – його причавила крига у Лабрадорському морі біля берегів Канади. Екіпаж евакуювався і позначив останнє відоме місце перебування «Квеста», що було за 2,5 кілометра від місця знахідки.

Наразі судно стоїть вертикально на глибині 390 метрів. Дослідники мають намір дослідити його та задокументувати артефакти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus