USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

На діагностику COVID-19 в Україні виділили 150 мільйонів гривень

11 Жовтня 2021 20:39
Кабінет міністрів виділив 150 млн грн на забезпечення витратними матеріалами закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19.

Як повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, відповідне рішення прийняли на засіданні уряду, пише УНІАН.

«Коронавірусна хвороба, а особливо штам «Дельта», поширюється дуже швидко. Тому ми повинні вживати всіх можливих заходів для оперативного реагування, зокрема, тестувати осіб із будь-якими симптомами ГРВІ, відстежувати контактних осіб. Тестування є одним із способів перервати ланцюг інфікування», – наголосив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

За його словами, кошти виділили за бюджетною програмою «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

У МОЗ також зазначили, що додатково очікується поставка 2 млн експрес-тестів за кошти спеціального фонду державного бюджету за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Це дозволить покрити додаткову потребу закладів охорони здоров’я для діагностики COVID-19 та забезпечити безкоштовне тестування осіб з підозрою на коронавірусну хворобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сс Показати IP 11 Жовтня 2021 20:47
А з онко лікарні Луцька , на фоні недофінансування, забрали 17 мільйонів !!!! В той час як коронавірус далеко позаду онко захворювань..
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2021 21:29
Тільки діагностувати вміють. А лікувати не пробували на такі гроші?!
ммм Показати IP 11 Жовтня 2021 21:50
Інших хвороб не існує: туберкульозу, гепатитів, інфарктів, інсультів і т.д. Хворіють одинаково і вакциновані , і невакциновані.
МАША Показати IP 11 Жовтня 2021 21:58
Фармкомпанії заробляють гроші на вакцинах , бо ця процедура багаторазова, на тестах , а лікувати людей ніхто не збирається. Вакцинуємось від коронавірусу старої версії COVID-19 . Вакцина чудодійна від усіх мутацій , від усіх криз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus