USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

На деякі не глянеш без сліз: у Луцьку осучаснять павільйони на зупинках

10 Лютого 2022 11:09
У Луцьку з підприємцями, які приведуть зовнішній вигляд споруд, розміщених на зупинках громадського транспорту, у відповідність до затверджених архетипів, продовжуватимуть договори оренди на п’ять років.

Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій Луцької міської ради з питань земельних відносин та з питань житлово-комунального господарства.

Депутати розглянули питання про оновлення павільйонів на зупинках громадського транспорту.

Голова засідання, депутат Олександр Козлюк розповів, що на сьогодні до Луцької міськради надійшло 17 гарантійних листів.

«Суб’єкти господарювання зобов’язалися оновити павільйони відповідно до затверджених виконавчим комітетом архетипів. Ми зібралися, аби почути суб’єктів господарювання, адже даємо час на те, щоб вони змінили вигляд павільйонів», – сказав він.

Нагадаємо, в Луцьку затвердили концепцію зовнішнього архітектурного вигляду тимчасових споруд та зупинок громадського транспорту, відповідно до якої зупинки громадського транспорту зразка 2000-х років замінять на нові, сучасні та естетично привабливі варіанти. Усього архітектори розробили три архетипи таких тимчасових споруд.

Суб’єктам господарювання наголосили, що вони повинні звернутися до проектантів, напрацювати варіанти оновлення споруд, зокрема щодо зміни фасадів, і затвердити їх із департаментом містобудування та архітектури. Такі роботи, як акцентували, потрібно зробити якнайшвидше.

Олександр Козлюк зазначив, що підприємцям, які підуть назустріч міськраді і змінять зовнішній вигляд своїх споруд, автоматично продовжать договори оренди на розміщення тимчасових споруд на п’ять років.

Своєю чергою, підприємці нарікали на те, що свого часу вони мусили встановлювати біля павільйонів сітілайти, урни для сміття чи громадські вбиральні. Також запропонували, аби після оновлення споруд термін договорів оренди їм продовжували на 10 років, а не на п'ять.

Депутат Євгеній Ткачук зауважив, що, на жаль, досі в Луцьку є такі зупинки громадського транспорту, на які не можна глянути без сліз.

«Я був категорично проти, щоб зупинки громадського транспорту були в приватній власності, але так історично сталося, що їх давали людям, щоб вони будували там магазинчики і робили зупинки. Але вже пройшло понад 30 років. Думаю, ми повинні повернутися лицем до міста, до наших громадян і до нас самих. Ми хочемо стимулювати вас, аби ви вклалися у своє майно, щоб зупинки не переносили і бізнес не пропадав. Наприклад, у Харкові просто переносили зупинки громадського транспорту і бізнес ішов у мінус, коли підприємці не йшли назустріч міськраді й мешканцям. Це радикальні методи. Ми не збираємося таким займатися, просто хочемо, щоб ваше майно мало належний вигляд», – звернувся він до підприємців.

Як приклад він згадав ринок на ЛПЗ, який за короткий період привели до належного стану.

Урешті Олександр Козлюк резюмував: розроблені архетипи павільйонів доступні на сайті міськради, проектанти можуть допомогти підприємцям розробити проект оновлення їхніх споруд.

«Тим, хто буде писати гарантійні листи (із зобов’язанням привести у відповідність зовнішній вигляд павільйонів, – ВН), ми продовжуватимемо договори оренди на рік. А від тих, хто вже написав гарантійні листи і зобов’язався, чекаємо нових об’єктів і продовжуватимемо договори на п’ять років», – сказав він.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучани Показати IP 10 Лютого 2022 12:39
На зупинках громадського транспорту жодними нормами НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО встановлення абсолютно ніяких тимчасових споруд для зайняття підприємницькою діяльністю, окрім як технічних засобів по продажі проїздних квитків ! То тільки в Луцьку розродилися торгівлею на зупинках пивом, ковбасою і сігарєтами породивши корупцію і беззаконня, одночасно наражаючи пасажирів на небезпеку і незручності ! Ті ж самі "розумні зупинки" не додумалися до того, шоби біля них тулили якісь причепи, нужники і шпаківні ! Тим більше, шо сьогодні здається в аренду маса пустих вбудовано-прибудованих приміщень ! Якшо ви дійсно, як записано у Конституції, прямуєте у Європу - то і намагайтеся робити все так як у Європі ! Там такого нема ! Правду кажуть, шо у Луцьку все не по людськи !
Безробітній Показати IP 10 Лютого 2022 17:09
Луцьк то самий задрипаний обласний центр в Україні.
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2022 17:30
Коли вже знесуть чи оновлять зупинку біля старого ринку.
Луцьк Показати IP 10 Лютого 2022 18:42
А чи не здається вам підозріло мовчазною і дивною поведінка керівництва Волиньгазу, Луцькводоканалу, Укртелекому на іженерних мережах яких стоять ті торгові кіоски ? Чи всьо схвачено бо за всьо заплачено ! Пора привести все у відповідність і може декого притягти до відповідальності ? Луцьк же знає хто, кому, за скільки то все рішав !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus