USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

На березі річки Стир у Луцьку живуть чоловік, жінка і 18-річний юнак

24 Січня 2018 08:44
У Луцьку на березі річки Стир в зеленій зоні троє безхатьків змайстрували дві хатини і там рятуються від зими. У халабудах проживають чоловік, жінка і 18-річний хлопець. Вже другий рік так зимують безхатьки, і якщо наймолодшому Богдану цьогоріч вже виповнилося вісімнадцять, то рік тому він ще був неповнолітнім, інформує Під прицілом з посиланням на ТРК Аверс.

"Хлопець розповідає, що мешкає у цих халабудах з мамою та її співмешканцем Ігорем. Колись жити у квартирі, але після того, як мати посварилася зі своїм попереднім чоловіком, опинилися на вулиці. Зі слів Богдана, ще до того як він рік тому оселився в такій хатині, він мешкав у знайомих. Схоже, що доля цього хлопця пройшла повз увагу соціальних служб, юнак закінчив лише дев’ять класів.

Безхатьки показують свої нехитрі статки: на вулиці стіл і кухня, тут вони готують собі їжу, гріються під ряднами або ж на дворі біля вогнища. Історія цих безхатченків за класикою жанру: у всіх колись була або ж хата, або ж квартира. Тепер вони на вулиці, виживають при температурі в мінус п’ять", - йдеться у сюжеті.



Зазначимо, кілька років тому в Луцьку стався справжній прецедент: безхатько Тарас Врублевський, який виживав у хижині, після висвітлення його історії низкою всеукраїнських ЗМІ отримав оселю. Спочатку на молодого, бездомного сироту звернув увагу народний депутат Ігор Гузь та поселив його в готель, а потім влада виділила чоловіку квартиру.

У Луцьку таких безхатьків дуже багато і такі тимчасові халабуди як на березі річки Стир в обласному центрі Волині непоодинокі. У деяких живе навіть більше як десять людей, дехто з безпритульних зимує у під’їздах та підвалах. А ще більше таких, хто має де жити, однак його доходів не вистачає на те, щоб звести кінці з кінцями, то ж мусить вештатися по смітниках та жебракувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 24 Січня 2018 09:02
Дати їм всім по квартирі ,як дали галичанину два роки тому
Антонім Показати IP 24 Січня 2018 09:27
А хто у нас влада у Луцьку? Ось нехай і вирішить питання із таким прошарком населення...
Село Показати IP 24 Січня 2018 10:27
В селах багато хат пустує.
Анонім до Село Показати IP 24 Січня 2018 11:52
В селі потрібно працювати, за хатою потрібно доглядати, зимою отопити, город посадити, господарство вести, а для ледарів це не варіант.А в місті є де в смітниках поритись, макулатури, пляшок позбирати, милостиню попросити.
лучанка Показати IP 24 Січня 2018 11:51
під мостом на Перемогі біля смиття таких безхатьків повно. Де муниціпали -чому не наведуть порядок.Там вже страшно ходити.
fsdfsdfsd до лучанка Показати IP 24 Січня 2018 12:17
Вони пиво купляють вночі і мусор збирають. Це весь час забирає
обурена Показати IP 24 Січня 2018 14:00
А як це доля дитини пройшла повз соц.служби? Бо данi служби не хочуть собi зайвого клопоту . Це не поодинокi такi випадки .
Наталія Показати IP 24 Січня 2018 15:11
Я теж за це шо б дати житло.Або хотя би хатинку вселі
вовк Показати IP 25 Січня 2018 18:26
пора жити по новому казав пеця
Перехожий Показати IP 25 Січня 2018 20:27
А притулок нормальний побудувати слабо? Гроші красти вмієте, а господарювати нє. Як на якусь дурню, то гроші виділяють, а подумати про притулок для людей нема кому.
Михал Показати IP 31 Січня 2018 01:10
Посилити в хаті де жив Януковіч. Всіх. Також є маєтки в дохірархів. Можна і там.
Катя Показати IP 2 Лютого 2018 12:47
В Орбите Черкасская область Чегиринский (Чернинский не верно) район много квартир. Туда можно их отправить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus