USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На аукціоні в Нью-Йорку продали найстарішу єврейську Біблію

22 Травня 2023 00:18
У Нью-Йорку на аукціоні Sothebyʼs продали найстарішу Біблію на івриті за $38,1 мільйона. Це одна з найвищих цін на книгу чи історичний документ, коли-небудь проданих на аукціоні.

Про це пише The New York Times, передає Бабель.

Вік найбільш ранньої єврейської Біблії, а саме тома IX століття Кодекс Сассуна, становить понад 1 100 років. Для її створення використали 400 пергаментних аркушів і шкури сотні тварин.

Читати ще: «Прокляття фараонів реальне»: археолог відкрив давньоєгипетську гробницю

Кодекс Сассуна називають шедевром писарського мистецтва. У ньому є фундаментальний звʼязок між Сувоями Мертвого моря і сучасною Біблією.

Єврейська Біблія містить 24 книги, розділені на три частини: Пʼятикнижжя, Пророки та Писання. У ній відсутні тільки близько вісім аркушів, включно з першими 10 розділами Книги Буття.

Читати ще: У Швейцарії скелет тиранозавра продали на аукціоні за $6 мільйонів

Купив її Музей єврейського народу в Тель-Авіві за гроші від пожертви Альфреда Мозеса.

Голова правління музею Ірина Невзлін наголосила, що Біблія тепер повертається додому — в Ізраїль.

Голова відділу книг і рукописів Sothebyʼs Річард Остін вважає Кодекс Сассуна «безперечно, одним із найважливіших і унікальних текстів в історії людства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus