USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

На 70 році життя у Японії помер винахідник судоку

17 Серпня 2021 16:34
У Японії у віці 69 років помер творець та популяризатор головоломки судоку Макі Кадзі. Він хворів на рак жовчних шляхів.

Як передає Громадське, про це повідомляє AP із посиланням на компанію Nikoli Co, виконавчим директором якої до липня був Макі Кадзі.

«Кадзі придумав назву судоку й був найбільшим прихильником головоломок у світі. Ми щиро вдячні за підтримку, яку він проявляв упродовж усього життя», – йдеться у заяві компанії.

Кадзі, якого називають «хрещеним батьком судоку», помер 10 серпня у своєму будинку у Токіо. Поховання відбулося у колі близьких родичів, а компанія планує влаштувати публічне прощання з засновником.

Кадзі почав випускати перший японський журнал із головоломками після закінчення університету. У 1983 році він заснував компанію Nikoli та приблизно тоді придумав судоку. Чоловік хотів, щоб гра була цікавою як для дітей, так і для дорослих.

Він випускав судоку у друковану форматі, а також у цифровому. Як пише AP, спершу головоломка була популярною лише у Японії, а у світі вона стала відомою у 204 році. Після того, як фанат із Нової Зеландії опублікував її у британські газеті The Times.

Зараз, за приблизними оцінками, у світі грають у судоку 200 мільйонів людей зі 100 країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus