USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

МЗС спростовує інформацію про захоплення українського літака в Афганістані

24 Серпня 2021 12:47
Поширювана в ЗМІ інформація про нібито захоплення українського літака в Кабулі не відповідає дійсності, усі залучені до евакуації українців літаки повернулися додому.

Про це Укрінформу розповів речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«Захоплених українських літаків в Кабулі чи деінде немає. Інформація про «захоплений літак», яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності», – зазначив він.

Ніколенко підкреслив, що всі літаки, які залучала наша держава для евакуації громадян із Афганістану, безпечно повернулися до України.

Речник МЗС підкреслив, що заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін, на якого посилаються ЗМІ, загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

За його словами, потрібно розуміти, що ситуація в аеропорту наближена до хаосу, багато людей намагаються зачепитися хоча б за якусь можливість залишити країну, і треба було забезпечити, щоб необхідні люди сіли на необхідний літак в безпечних умовах і далі безпечно повернулися додому.

«МЗС залишається на зв‘язку із українцями, які продовжують залишатися в Афганістані, і пропрацьовує можливі безпечні шляхи їхньої евакуації», – запевнив Ніколенко.

Читати ще: В шасі літака, який вилетів з Кабула, виявили рештки людини, – ЗМІ

Водночас він нагадав, що наразі було три евакуаційні рейси, які вивезли 256 людей.

Раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна, що минулої неділі в аеропорту Кабула невідомі озброєні люди захопили наш літак, який мав забезпечити евакуацію громадян з Афганістану.

Нагадаємо, у ніч на 16 серпня український літак евакуював із Кабулу 79 осіб – 8 українців та громадян інших країн, в тому числі Афганістану.

22 серпня із Кабула до Києва прилетів другий військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Звірян шкурдяк Показати IP 24 Серпня 2021 13:12
Не захопили, а попросили. В аренду. А гроші? А потім. Можливо.
Перс Показати IP 24 Серпня 2021 19:32
Доброе слово и пистолет лучше убеждает, чем просто доброе слово. И за керосин заплатили!
Анонім Показати IP 25 Серпня 2021 09:48
Просто наши чиновники решили заработать на теме, продав рейс в Иран, который выкупили богатые жители Афганистана, но потом информацию узнали в ОП и профильный министр стал срочно искать причину. По словам замглавы МИД Украины Евгения Енина, самолёт «вылетел в Иран с неизвестной группой пассажиров на борту». Все бы ничего, но произошло это неделю назад, а стало об этом известно только сейчас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus