USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Мийка на колесах: у «Луцькспецкомунтрансі» – нова клінінгова послуга

19 Листопада 2021 16:38
Працівники підприємства «Луцькспецкомунтранс» – Олег Козак та Василь Шемчук – готуються до виїзду на об’єкти. Якщо їх колеги прибирають місто, то вони – миють. В підмогу чоловікам 800 літрів води та потужний бензиновий генератор у причепі.

Ці двоє – єдина комунальна бригада в Україні, що починаючи з серпня, трудиться за новими клінінговими стандартами, коли йдеться про ті місця, куди великогабаритна техніка або не може заїхати, або є ризик, руйнації нею благоустрою. Робити Луцьк чистішим комунальникам допомагають 12-ти метровий шланг і п’ять різних насадок на «пістолет», що працює під тиском, повідомили у Луцькій міській раді.
Апарат з легкістю дає бій будь-якому бруду. Смітники стають чистішими у мить, немає шансів і в багна, що налипає на долівку контейнерних майданчиків. А ще донедавна це було головним наріканням жителів луцької громади.
Та застосовують мобільну мийку не лише біля сміттєвих баків. Бігова доріжка на дамбі, бруківка, лави, пам’ятники – відчистити усе до блиску їй до снаги. Такий пристрій з’явився у Луцьку завдяки ініціативності міського голови, коштам громади та частково комунального підприємства. Цікаво, що економічна доцільність мийки буде виправдана уже незабаром, позаяк застосовуватиметься вона і для приватних потреб.
«Обладнання вже добре зарекомендувало себе. Нами було розроблено графік миття доріжки на дамбі у Центральному парку, що милася раз у тиждень. Миємо у місті сміттєві майданчики та контейнера. Практикуємо миття автобусних зупинок, різних доріжок, бруківки, пам’ятників.

При розробці концепції ми враховували загальносвітову практику. Нічого складного тут немає: просто треба було взяти і зробити», – розповів директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк.

Працюватиме міні-мийка з квітня по листопад. У холодну пору року Олег та Василь займатимуться іншими справами на підприємстві. Якщо і надалі попит на їхню працю зростатиме, у середині наступного року на «Луцькспецкомунтрансі» з’явиться додатково укомплектована бригада мийників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Євробидло Показати IP 19 Листопада 2021 16:50
То Поліщук молодець виявляється?
Луцьк Показати IP 19 Листопада 2021 17:15
Приємно, що у нашому місті є такі спеціалісти і відповідна нова техніка!
Нема на то ради ! Показати IP 19 Листопада 2021 17:21
Агов, екольоги ! І шо - вся хімія, як не у Стир так у грунт ? У Європі так не є !
Їван з Гнідави Показати IP 19 Листопада 2021 17:27
Пацани, а як нащот того, шоб завтра мені у дворі будинку машину помити ?
Вася з Побєди Показати IP 19 Листопада 2021 17:46
Чуваки, а кіко коштує вимити ковра ?
Roman Показати IP 19 Листопада 2021 22:05
Красавчики Оце рівень Молодці !!!
До Євробидла Показати IP 20 Листопада 2021 09:49
І чого дивуватися із низького рівня політичної культури людей ! Якщо навіть явно непрофесійне і екологічно шкідливе рішення таким елєкторатом сприймається на ура ! Далеко зайдете !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus