USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Митрополита УПЦ МП Іонафана засудили до 5 років вʼязниці за виправдання російської агресії

7 Серпня 2023 19:47
Намісника Тульчинської єпархії у Вінницькій області митрополита Іонафана засудили до 5 років увʼязнення. Він публічно виправдовував збройну агресію росії проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зокрема, клірика засудили за статтями:

ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згідно з матеріалами слідства священник розповсюджував серед вірян пропагандистські листівки, в яких закликав до захоплення влади та зміни держкордону України. А на одному із сайтів РПЦ розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Та Мара Показати IP 7 Серпня 2023 23:47
Один щур пішов, а решта що? Госпаді спасі да са... і 33 міліона як мерседесу паші принісі, ох так дивлюсь на них а то як саранча апокаліпсу, чави чави їх, а чортяка рогата з рпц (упц мп) нових стругає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus