USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Митрополит Симеон сам собі подарував усі будівлі управління Вінницької єпархії. Документи

2 Січня 2019 10:25
Колишній Вінницький митрополит УПЦ МП Симеон 17 грудня 2018 року став учасником угоди, що стосується комплексу будівель Вінницького єпархіального управління. Про це свідчать документи, які оприлюднила «Страна».

У цей день, 17 грудня, Симеон був звільнений з посади керівника єпархії рішенням синоду УПЦ (МП). І в цей же день на громаду Преображенського кафедрального собору Вінниці, керівником якої є Симеон (в миру Шостацький Володимир Іванович), була оформлена дарча від окремої релігійної організації, яка називається «Управління Вінницькою єпархією УПЦ». Ця організація, власне і подарувала все своє майно громаді кафедрального собору в особі Володимира Шостацького.

Оскільки управління Вінницькою єпархією УПЦ на той момент також було підконтрольне Симеону, то виходить він подарував храми сам собі.


Нагадаємо, і Преображенський кафедральний собор, і територія єпархіального управління ще 14 грудня були взяті під контроль особами спортивної зовнішності з числа прихильників колишнього митрополита Симеона – за день до його переходу в Православну церкву України, утворену на Об’єднавчому соборі ПЦУ 15 грудня. Зазначені особи заволоділи ключами від собору і воріт на територію єпархіального управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Січня 2019 12:20
Сам собі? Громаді ПЦУ передав церковне майно, що їй належить по праву.
анон Показати IP 3 Січня 2019 11:30
шустряк
олена Показати IP 5 Січня 2019 22:37
хорош поп - аферист !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus