USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Мистецька толока: художники з Володимира розмалювали тубуси від снарядів для благодійного аукціону

18 Травня 2024 08:10
14 володимирських художників створили артоб’єкти з майже двох десятків тубусів від снарядів. Акцію під назвою «Мистецька толока» організував місцевий Благодійний фонд «Форпост Володимир».

Про це повідомили у Володимирській міській раді.

Охоче долучилися до акції місцеві художники Зоя Герасимчук, Валентина Залуніна, Діана Шимчук, Надія Яцина, Марія Вальчук, Олександр Пашковський, Оксана Спольська, Світлана Федосєєва, Наталія Нечипорук, Іргіна Пашковська, Алла Літвінчук, Сергій Микита, Ігор Мацюк та семирічна Єва Мацнєва.

Багатьом з учасників «Мистецької толоки» уперше довелося розписувати не звичні полотна картин, а тубуси, в яких ще недавно зберігались бойові снаряди українських захисників.
Читати ще: Емоційне відновлення через творчість: як священник-митець у Луцьку допомагає військовим оговтатися від війни

У результаті творчої роботи кожен контейнер став унікальним витвором з цікавими сюжетами, здебільшого із зображенням національної символіки. Таким чином митцям вдалося вдихнути нове життя у предмети, які ще недавно несли смерть нашим ворогам.
За активну громадську позицію, волонтерську допомогу та участь в «Мистецькій толоці» з розпису тубусів кожен учасник акції отримав подяку від БФ «Форпост Володимир». Нагородження відбулось у художній галереї культурно-мистецького центру. Подяки вручив голова фонду Андрій Дячук.

Далі витвори володимирських художників виставлять як лоти у благодійних аукціонах, що їх проводитимуть на концертах відомого співака з Волині YAKTAK. Усі виручені кошти команда артиста спрямує на потреби ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
комісар Показати IP 18 Травня 2024 08:30
Ти на фронт іди, а малювати тубуси вміють і дити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus