USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Миша з Каліфорнії потрапила до Книги рекордів Гіннеса

11 Лютого 2023 00:21
Тихоокеанська кишенькова миша на імя Пет встановила рекорд як найстаріша миша, що живе в неволі. Вона з’явилася на світ у зоопарку Сан-Дієго 14 липня 2013 року.

Пет є представницею найменшого виду гризунів у США, повідомляє NV.

Вага тихоокеанських кишенькових мишей зазвичай становить від 6 до 10 г, а довжина тіла від кінчика носа до хвоста – всього 15 см.

Цікаво, що назву цей вид отримав зовсім не завдяки мініатюрним розмірам, а через защічні мішки, які використовуються гризунами для зберігання припасів та перенесення матеріалів для облаштування гнізд.

Крім крихітних розмірів, цей вид примітний своєю рідкістю. У свій час тихоокеанські миші навіть вважалися вимерлими. Однак зусилля зоозахисників щодо захисту популяції цих тварин дали свій результат, і тепер гризуни, що живуть у зоопарках, успішно розплодилися. Найближчим часом їх навіть планують повернути в живу природу.

Пет також народилася в рамках однієї з подібних програм. Це сталося 9 років та 209 днів тому, що дозволило гризуну встановити рекорд довголіття.

Своє ім’я миша отримала на честь зірки Людей Ікс та Зоряного шляху Патріка Стюарта.

Альянс дикої природи зоопарків Сан-Дієго прокоментував нагородження Пет і подякував за увагу до цього виду. Його збереження, на думку організації, надзвичайно важливе для екосистеми. Тихоокеанські кишенькові миші переносять насіння рослин, сприяючи їх поширенню, а також розпушують ґрунт під час копання нір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus