USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Ми вистояли й надихнули світ», – Зеленський про 14-й день війни

9 Березня 2022 13:12
Майже всі війська, які Росія раніше стягнула на кордон з Україною для вторгнення, вже зайшли на територію країни. Проте їх тут не чекає нічого, крім смерті або полону, наголосив Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 9 березня.

Зі слів Зеленського станом на 14-й день війни масштаб загрози для України – максимальний. «Окупант завів на нашу територію майже усе, що збирав. Але й масштаб нашої відповіді максимальний. І це два різних слова «максимальний». У них тільки техніка, у нас до техніки й народ. На висоті. У них тільки накази вбивати, знущатись, а у нас реальне бажання перемогти.

Ми вистояли й надихнули весь світ нашою рішучістю. Немає такого куточка на землі, де б не знали про те, з яким героїзмом український народ захищає власну землю. Навіть там, де нас не підтримують, добре знають, чого ми досягли і чого досягнемо, якщо збережемо країну і єдність. Ворог може зруйнувати стіни наших будинків, наших шкіл, наших церков. Може розбити українські підприємства. Але ніколи не добереться до нашої душі, до нашого серця, до нашого вміння жити вільно. І боротися сміливо», – наголосив він.

Процитував Президент і слова Тараса Шевченка, чий день народження відзначає сьогодні увесь світ. Водночас президент нагадав, що в арсеналі наших військових та тероборонівців вже є чимало трофейної техніки, яка тепер працюватиме на нашу оборону. Тож українці будуть бити ворога його ж зброєю на додачу до нашої, яку російські війська непогано відчули, і тепер запитують себе, для чого їх послали в Україну.

Володимир Зеленський також звернувся до командирів і солдатів російської армії з пропозицією піти з України добровільно.

«Майже 2 тижні спротиву показали, що ми не здамося, ми воюватимемо доти, поки не повернемо свою землю і не помстимося за наших убитих дітей. Ви можете врятуватися, якщо повернетесь додому. Не вірте своїм командирам, вас тут нічого не чекає, крім полону чи загибелі. Ви візьмете наші життя і віддасте свої. Маємо перехоплення, що ваші командири все розуміють. Йдіть з наших домівок, йдіть до себе», – зазначив він.

Вкотре Володимир Зеленський звернувся й до міжнародних партнерів і наголосив, що кожен день зволікання з вирішенням питання про закриття неба додає відповідальності за смерті українців, яких атакують ворожі літаки, ракети й гвинтокрили. Він зауважив: є сигнали, що Польща наче й не проти надати Україні літаки, але чомусь постало питання в логістиці.

«Коли буде рішення? У нас війна, в нас нема часу на медіа, на сигнали. Це не пінг-понг, це наші життя, вирішуйте швидше», – заявив президент.

Він також відзначив, що українські військові продовжать робити все для того, аби запрацювали зелені коридори для українських міст. Якщо ж буде хоч один постріл – вся відповідальність буде на окупантах.

Водночас він пригрозив ділкам і політикам, хто вже вирішив, що досить боротися і пора подумати про власну шкуру.

«Наша єдність – наша сила, така потрібна в цей час. Ми отримуємо багато сигналів про те, що дехто вирішив уже не боротися разом з усіма, а готовий боротися за власні інтереси. Окремі політики шукають ниточки в Росію, а дехто знов працює на розкол. Я хочу сказати одне і один раз. Якщо почую ще один сигнал – відповідь буде швидкою, як і належить у воєнний час. Слава Богу, наші люди в усіх і у всьому вже розібралися», – підсумував Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus