USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства, – міністр енергетики про обстріл АЕС

4 Березня 2022 04:24
Обстріл російськими військами Запорізької АЕС із тяжкого озброєння веде до наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Про це повідомляє Telegram-канал «Енергоатом», передає ТСН.

«Агресор продовжує завдавати нищівних ударів по Україні. Його не зупиняють багатотисячні жертви і трагедії. Сьогодні він хоче знищити весь світ. З танків, градів та іншої важкої артилерії розстріляв енергоблоки найбільшої в Європі Запорізької атомної станції, чудово розуміючи катастрофічні наслідки таких дій. Йде бій уже на майданчику станції, поширюється пожежа», – цитує Галущенко пресслужба Енергоатому.

Читати ще: Європа має терміново прокинутись, – Зеленський звернувся до світової спільноти через обстріли АЕС

Він наголосив, що це війна на знищення людства та планети. «Ядерна та радіаційна безпека ворога не хвилює. Людські життя українців, європейців та власних громадян йому байдужі», – сказав міністр.

Він нагадав, що вже кілька днів Україна намагається донести цю тезу до МАГАТЕ. «Ми вимагали втручання цієї міжнародної організації та жорстких рішень щодо агресору. Але їх поки що немає», – йдеться у повідомленні.

«Тому ми вимагаємо не лише професійної оцінки подій, що відбуваються, але й реального втручання, вживання найжорсткіших заходів, у тому числі з боку НАТО та країн – володарів ядерної зброї», – заявив Галущенко.

Як раніше повідомляли в Енергоатомі, наразі вітер з боку станції дме у бік південно-східної частини України та у напрямку великих російських міст: Ростова-на-Дону та Краснодара. Тож вони першочергово під загрозою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus