USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Ми побачили, що є запит»: як працює кабінет екстреної соцдопомоги у Луцьку

7 Травня 2024 22:15
До кабінету екстреної допомоги у Луцьку, який відновив роботу 3 травня при управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, зростає запит через прибуття нових евакуаційних потягів із переселенцями.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління Ліна Галан. З її слів, гуманітарна допомога знову потрохи надходить. Тому за попереднім записом люди можуть зателефонувати й вибрати у кабінеті усе необхідне.

Людмила Миколаївна до Луцька вимушено переїхала разом з онукою із міста Дружківка Донецької області. Каже: про роботу кабінету екстреної допомоги дізналася недавно.

«Ми маємо, як переселенці, по 2000. На дитину статус сироти – 3000. Гуманітарні подарунки нам дають. Дуже важкувато із квартирним питанням. Дитина ще після бойових дій має інвалідність, вона перелякана», – говорить переселенка Людмила Миколаївна.
Мешканка Луцька Наталія розповідає: в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради часто отримує продукти та одяг, як мама дитини з інвалідністю.

Читати ще: Бейбі бокс: з початку року допомогу отримали 2 275 волинських сімей

«У мене чоловік помер від інфаркту. То мені ця допомога дуже багато робить певної користі. Одяг ми тут брали, продукти, речі першої потреби», – каже лучанка Наталія.
Зі слів начальниці управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради, потреба у наданні допомоги переселенцям знову зростає.

«Ми побачили, що є запит. Люди потребують найнеобхіднішого. Це – продукти, одяг, взуття, одяг по сезону. Ми звертаємось до благодійних організацій, пишемо до них листи та організовуємо благодійні акції», – розповідає Ліна Галан.

До великодніх свят соціальні працівники встигли влаштувати десять благодійних акцій, під час яких продуктовими наборами та іншими гуманітарними потребами охопили різні соціально вразливі категорії, у тому числі й переселенців, розповідає начальниця відділу соціальної роботи Любов Чернюк.

«У нас є списки сімей, яких ми запрошуємо. Надаємо продуктові набори сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Вже сім’ї отримали понад 600 продуктових наборів», – говорить Любов Чернюк.
Кабінет екстреної соцдопомоги при управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Луцьку працюватиме щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці, додала Ліна Галан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus