USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

«Ми перемагаємо!» – тяжко поранений біля Соледара український актор Дмитро Лінартович

11 Січня 2023 17:42
Український військовий і актор Дмитро Лінартович з позивним Моцарт отримав важке поранення під час боїв за Соледар. Пізніше він записав відео, в якому розповів про свій стан і звернувся до українців.

32-секундний ролик з’явився на Yotube-каналі актора, де він ділиться своєю творчістю та буднями військового ЗСУ. Ймовірно, боєць записав це відео, коли його евакуювали з поля бою. Він показав, який мав вигляд після поранення та надання першої допомоги – усе його обличчя, включно з очима, перемотане марлею, пише НВ.

«Вітаю, друзі. Я український актор Дмитро Лінартович, військовослужбовець десантно-штурмових військ. У Соледарі. 300-й. Пам’ятайте, що ми на Богом даній землі. Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо. Слава Україні!» – звернувся боєць у своєму відео.
Побратим актора Костянтин Козак Новаленко повідомив, що у Лінартовича важка контузія, а також, що йому потрібна фінансова допомога на лікування.

Батько актора на своїй сторінці подякував за допомогу їхній сім'ї та закликав молитися за Дмитра.

Читати ще: Бої за Соледар: чому росіяни штурмують передмістя Бахмута

«Друзі, усім безмежно вдячний за підтримку мого сина Дмитра Лінартовича… Навколо стільки горя, а ми знаходимо час, слова, матеріальну допомогу для кожного… Бо ми – українці! Ми справді незламні!!! Ми – неймовірна нація! Так, Дмитрові зараз важко, але він козак! Молімося, щоб Бог допоміг йому одужати і щоб наша країна звільнилася від московського фашизму! Слава Героям! Дмитро завжди каже: МИ ПЕРЕМОЖЕМО! І так буде, бо з нами Бог», – написав Костянтин Лінартович.
Нагадаємо, 44-річний Дмитро Лінартович знімався у фільмах «ТойЩоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка, «Гетьман» Валерія Ямбурського, «Осінні спогади» Алі Фахр Мусаві, «Толока» Михайла Іллєнка, «Обмін» Володимира Харченка-Куликовського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus