USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Ми обирали, жити чи не жити», – переселенка з Лисичанська, яка оселилася на Волині

31 Травня 2023 07:39
Ганна Дарніченко у квітні минулого року разом з чоловіком та двома синами переїхала з Лисичанська на Волинь. Впродовж року родина живе у гуртожитку Княгининівського ліцею Луцької територіальної громади.

Про те, як виїжджали з-під обстрілів та як облаштували життя, переселенка розповіла Суспільному.

Ганна Дарніченко працювала у школі вчителем фізики, астрономії, математики та захисту України. Розповідає: торік 24 лютого прокинулася від вибухів. Наступних 40 днів родина провела у підвалі. Коли місто охопили масштабні обстріли, родина прийняла рішення покинути Лисичанськ.



Читати ще: «Я була сепаратисткою»: переселенка, яку прихистили на Волині, боїться за долю сина

«Я забрала найдорожче – синів своїх. Коли йшов бій дуже великий, дім просто хитало зі сторони в сторону. В мене промайнула думка, що ми тут смертники. І ми обирали просто – жити чи не жити», – каже Ганна Дарніченко.
На Волині родина живе вже рік. Жінка знайшла роботу у місцевому ліцеї. Працює вчителькою фізики, паралельно онлайн займається зі своїми учнями з Лисичанська. Каже: дітей розкидало по цілому світу. Вони – це єдиний зв’язок з минулим життям.
Ганна Дарніченко каже, коли виїздили з Лисичанська, її старшому сину було 14 років, а меншому – шість. Він не знав мирного життя, говорить жінка.



Читати ще: «У такий трудний час усі дуже здружилися»: волинянка прихистила 80 переселенців

Переселенка чекає на закінчення війни. Каже, що після перемоги хоче повернутися додому, щоб відбудовувати рідну Луганщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus