USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

«Ми могли забирати цю гру», – Журжій про прикру поразку «Київ-Баскету»

12 Грудня 2022 08:22
Після прикрої поразки від «Київ-Баскета» на післяматчевій пресконференції головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій привітав киян з перемогою, але наголосив, що його команда могла забирати цей матч собі в актив.

Баскетболіст «Київ-Баскета» Вадим Заплотинський відзначив, що гра була дійсно важкою: «Ми все робили неправильно, хоча й виграли. Хлопці з Луцька зібралися, добре захищалися проти нас. Але багато наших неправильних рішень призвело до такої кінцівки та до нервів в овертаймі. Такого не повинно бути, якщо ми хочемо грати в наш баскетбол та розвивати нашу майстерність. Грати дві гри підряд дуже важко. Я пройшов чотири роки у Вищій лізі, коли грали дві гри підряд. Але у нас немає вибору, такий календар, потрібно грати та викладатися на сто відсотків».
Головний тренер киян Володимир Холопов наголосив, що обидві команди грали дуже погано, про що й свідчить рахунок.

«Це той рідкий випадок, коли таку гру побачиш в наступному році, а то і в наступному житті. Це була відверто погана гра і з однієї сторони, і з іншої.Про це й говорить рахунок за 45 хвилин – 58:61. Видовищності цей матч не мав, але була напруга, були нерви, були емоції. Я радий, що ми перемогли, що хлопці проявили характер. Але я засмучений, що вони не виконали навіть на 50% те, що я просив. Також один із чинників, який вплинув на результат, – фізичні кондиції, адже ми не маємо великої ротації. Краще погано виграти, ніж добре програти. Луцькій команді я побажаю, щоб вони вибиралися з низу таблиці», – сказав Володимир Холопов.
Гравець «Старого Луцька» Кирило Панфілов не був ориганільним у коментарях, відзначивши, що на майданчику була дуже важка конкурентна гра.

«Ми повинні були вигравати цю гру, але рахунок на табло. Десь нам не пощастило. Те, що вони промазали у першій половині, забили в другій», – зауважив Панфілов.
Володимир Журжій звернув увагу на те, що в Луцьку його команда грає найгірші ігри, це стосується і попередніх сезонів.

«Дуже хотілося подарувати нашим вболівальникам якісний баскетбол. Цього разу гра була дeже конкурентною. У грі, в якій команди забивають по 60 очок, зокрема в овертаймі, кожне очко має дуже високе значення. Очки, які ми мали забирати, не забрали, тому гра перейшла в овертайм. Гравці «Київ-Баскета» були холоднокровнішими в кінцівці та останнім кидком вирвали перемогу. У вічі кидається кількість наших помилок – 20, а у киян їх 11. Також наша біль – це штрафні в останніх іграх. Наша команда будується – хороші ігри чергуються з провальними. Сьогодні гра була хорошою, могли її забрати. Але кияни заслужено перемогли», – відзначив тренер.

Тренер сказав, що у роздягальні він просто заспокоїв хлопців: «Всі хочуть перемогти, адже після двох перемог у першому баблі через різні причини далі ми не перемагали. Хлопці дуже емоційно сприймають поразки, але я їх заспокоїв. Шукати винного у комусь з гравців неправильно, бо кожен з них своїми діями міг вплинути на те, щоб не заходити в овертайм. В кінцівці все зійшлося на Сашку Прозапасі, який не кинув, була прикра втрата м’яча. Але кожен міг зробити так, щоб команда виграла».
Він також відзначив хорошу гру ветерана Іллі Бедлінського: «Ілля Вікторович протягом останнього року тренував дітей. В минулому сезоні його взагалі не було у заявці, він перейшов на тренерську роботу. Але зараз такі часи, що кожен баскетболіст з досвідом – на вагу золота.

Я вже й сам називаю його Ілля Вікторович. Своїми діями він сьогодні зарядив команду і вболівальників. У киян булим рухливі високі гравці, Макс Дейна зі своїми габаритами не завжди за ними встигав. Тому потрібна була рухливіша людина. Ілля Вікторович знав, що вийде сьогодні, тому він налаштувався і дав нам енергію, яка трималася протягом усього матчу. Я хотів би, щоб він і надалі демонстрував такий баскетбол».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus