USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

МВС: 90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації

7 Червня 2024 22:00
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що 90% рятувальників та поліцейських забронювали від мобілізації.

Про це пише Українська правда.

Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням Міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення Міністра внутрішніх справ.

«Відповідно прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції. 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби. 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України», - повідомив міністр.

Читати ще: На порталі «Дія» запустять електронне бронювання

Ігор Клименко наголошує, що позиція МВС щодо рятувальників полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тому це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів України може позбавити ДСНС бронювання від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропоную. Показати IP 7 Червня 2024 22:48
А слабо добровільному порядку відмовитись від учасника АТО чи позбавити їх того статусу
Ася Показати IP 7 Червня 2024 22:53
90% це керуючий склад управи , а 10% То роботяги..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus