USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

«Музика, народжена війною»: під час благодійного концерту в Луцьку збирали гроші для 100-ї бригади ТРО

29 Квітня 2023 07:45
15935 гривень зібрали під час першого благодійного концерту «Музика народжена війною», який відбувся в Палаці культури міста Луцька.

Про це розповіла Суспільному організаторка концерту Тетяна Ліпич.

Виступати на сцені зголосилися шість творчих колективів Палацу культури та шість запрошених виконавців, які представили написану під час війни музику та пісні.

Квитком на концерт був донат для 100-ї окремої бригади територіальної оборони. Зібрані кошти, каже Тетяна Ліпич, скерують на придбання цифрового прицілу нічного бачення.
Один з тих, хто долучився до благодійного концерту, – музикант, радіоведучий, а нині солдат 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Андрій Роїк. Він розповів: з початком повномасштабної війни співає рідко. Виступати в рідному Луцьку військовослужбовця відпустило командування. На концерті Андрій презентував дві власні пісні, написані впродовж останнього року.
«Дуже мало пишеться і дуже мало співається. Тому що не тільки фізично немає на це часу. Пісні війни насправді, на мою думку, – це взагалі крик пораненого звіра. Сенс пісні все-таки – не сама війна, а радше те, що ми очікуємо всі. Це Перемога», – каже військовослужбовець.

Читати ще: Хочеться, щоб музику не переривали сирени та вибухи: відомий луцький музикант і волонтер вступив до лав Нацгвардії

Ще одна учасниця благодійного концерту – співачка Ірина Ярова. З її слів, репертуар із часу повномасштабного вторгнення не змінився, виконує українські пісні у фолк-електронному стилі. За рік написала кілька пісень на патріотичну тематику.
«З’явилося кілька пісень нових. Одні з них – «Танці з Джавелінами» і «Героям». Наші воїни нас надихають насправді на творчість. Вони неймовірні й дуже потужні. Скоріше б це все завершилося, і у нас не було більше нагоди писати й співати сумних пісень», – каже співачка.
Як розповіла організаторка, благодійні концерти на підтримку ЗСУ планують проводити в обласному центрі й надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus