USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Музей Метрополітен у Нью-Йорку визнав Рєпіна і Айвазовського українськими художниками

13 Лютого 2023 06:47
Музей мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку визнав художників Іллю Рєпіна та Івана Айвазовського українськими митцями.

Про це свідчать підписи до робіт художників на сайті музею, передає Укрінформ.

Так, у підписах до робіт Рєпіна (портрет письменника Всеволода Гаршина (1884), портрет хлопчика (1884), Пастух із отарою овець (1870) та інших) зазначено, що їх автор Ілля Рєпін є українцем із міста Чугуїв, зараз Харківської області.

У підписах до картин мариніста Айвазовського (Корабель у бурхливому морі (1892), Корабель при місячному світлі тощо) також вказано, що художник Іван Айвазовський – українець із Феодосії, нині Автономна Республіка Крим.

Раніше цього місяця музей мистецтва Метрополітен визнав художника Архипа Куїнджі українським митцем.

Ілля Рєпін є українським художником із козацького роду на прізвисько Ріпа. Він народився 1844 року у містечку Чугуїв тодішньої Харківської губернії, навчався живопису в Петербурзькій академії мистецтв і писав свої полотна в Російській імперії, через що тривалий час називався російським художником.

Іван Айвазовський народився у Федосії 1817 року в сім’ї вірменського крамаря, родина якого переселилася до Криму з Галичини в 1812 році, куди його пращури потрапили із Західної Вірменії. Він також навчався в Петербурзькій академії мистецтв і вважався Москвою російським художником-мариністом. Айвазовський жив і працював у Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пес Патрон Показати IP 13 Лютого 2023 09:06
а Гітлера росіянином
Артем Показати IP 18 Лютого 2023 17:34
Ну нарешті. Колись придбав на Віоліті репродукцію картини Айвазовського і з тих пір закохався в марінізм і творчість художника зокрема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus