USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.32 10.45

МСЕК будуть ліквідовані з 31 грудня – Зеленський ввів у дію рішення РНБО

22 Жовтня 2024 19:11
Президент України Володимир Зеленський 22 жовтня після засідання РНБО видав указ про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій із 31 грудня 2024 року.

Про це йдеться в указі на сайті Офісу президента.

У документі постановили, рекомендувати Офісу Генпрокурора, СБУ, ДБР, Національній поліції України та НАБУ у місячний строк прозвітувати про вжиті заходи щодо виявлення порушень під час встановлення інвалідності посадовим особам. Після таких перевірок зазначені органи мають провести кадрові рішення.

Кабміну доручили: утворити створення робочих груп з перевірки рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності посадовим особам; протягом трьох місяців зробити доповідь про результати перевірок МСЕК; підготовку плану впровадження цифровізації проходження всіх етапів МСЕК разом із МОЗ та Мінцифри та проведення разом із Пенсійним фондом, ДБР, СБУ та Нацполіцією аудиту нарахування пенсійних виплат посадовцям.

Читати ще: У декларації голови Волинської МСЕК – 50 об'єктів нерухомості

Верховній Раді рекомендують разом із Міністерством охорони здоров’я в місячний термін розробити законопроєкт про реформування системи медико-соціальної експертизи, передбачивши, зокрема, ліквідацію медико-соціальних експертних комісій із 31 грудня 2024 року.

Національному агентству з питань запобігання корупції рекомендують перевірити та актуалізувати до 30 листопада поточного року дослідження Топ-10 корупційних ризиків медико-соціальної експертизи щодо встановлення інвалідності.

Документ також передбачає зміни до Кримінального Кодексу України, які визначали б голову та членів медико-соціальних експертних комісій суб'єктами кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Читати ще: Викинула у вікно пів мільйона доларів: у Хмельницькому керівницю МСЕК та її сина викрили на незаконному збагаченні

Цей указ набуває чинності з 22 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
здивований Показати IP 22 Жовтня 2024 19:35
А гроші повернуть? Корупціонерів посадять?
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2024 19:39
А не простіше було б, корупцію під час війни прирівняти до державної зради, з всіма подальшими наслідками ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus