USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Мріє відвідати внучку в Нідерландах: 96-річна пенсіонерка з Рівненщини вперше отримала закордонний паспорт

10 Серпня 2023 21:53
Наталія Коспа з Рівненщини уперше отримала закордонний паспорт у 96 років. Бабуся мріє відвідати внучку в Нідерландах. Переймається, що у такій мандрівці є ризики, але впевнена – дух точно витримає.

Про це інформують у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Свій дух жінка загартувала у Другу світову війну. Наталія Коспа була зв’язковою УПА, за що радянська влада ув’язнила її у 17-річному віці на два роки. Жінка розповідає, що її допитували чотири дні поспіль.

Крім того, пані Наталю можна знати і як поетесу. З дитинства вона пише вірші і видала збірку «Незабудка».

Читати ще: Бігав у європейських столицях й здолав марафон у 400 км. Історія 76-річного спортсмена із Луцька

Після візиту за кордон пані Наталя обіцяє повернутися в Україну.

«Хочу світ побачити. Я багато книжок читала, я знаю, що, де і як. В Україну повернуся, бо довго ніде не можу бути – не хочу вмирати ніде, тільки в Україні», – каже жінка.

Управління ДМС в Рівненській області у 2023 році видало 8 закордонних паспортів людям, яким виповнилося більше 90 років. Пані Наталія серед них є найстаршою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Не вистачить Показати IP 11 Серпня 2023 07:24
Пенсії, на жаль (
Та.Мара Показати IP 11 Серпня 2023 13:06
Щасливої дороги, і гарної подорожі дорогенька, як мил, бабусенька заслужила, повертайтесь здорові. В цьому віці це подвиг.
Та.Мара Показати IP 11 Серпня 2023 13:07
Щасливої дороги, і гарної подорожі дорогенька, як мило, бабусенька заслужила, повертайтесь здорові. В цьому віці це подвиг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus