USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Мрія» заговорила: у Гостомелі завели двигун найбільшого у світі літака

6 Квітня 2022 01:43
Найбільший у світі український літак Ан-225 «Мрія», який 27 лютого, спалили російські військові у Гостомелі, зміг завестися.

Про це повідомила українська художниця Галина Сернівка і оприлюднила відповідне відео, пише 24 канал.

«Наша Мрія заговорила – жива», – написала вона.

Відео їй надіслав командир протитанкового відділення 4 взводу 11 роти 243 батальйону територіальної оборони Києва Ігор Островський.
Нагадаємо, 27 лютого внаслідок бойових дій у Гостомелі було спалено український літак «Мрія». Володимир Зеленський наголосив, що окупанти змогли зруйнувати залізо та оболонку, проте це не зруйнувало душу та свободу українців.

Екскомандир екіпажу Ан-225 Дмитро Антонов заявив, що літак «Мрія» не врятували через бездіяльність керівництва державного підприємства «Антонов» (Київ). «Антонов» надало свій коментар з цього приводу.

Що відомо про літак Ан-225 «Мрія»

Це найбільший за масою перевезення вантажу та своїми параметрами літак. За понад 30 років експлуатації на повітряних лініях країн усіх континентів літак проявив свої унікальні льотно-технічні характеристики та можливість перевезення найбільш габаритних вантажів.

На Ан-225 встановлено 240 не перекритих світових рекордів. Окрім того, він має можливості здійснення у польоті горизонтального старту космічних кораблів і ракет, перевезення певних видів вантажів на фюзеляжі.

За десятиліття експлуатації поява літака в аеропортах постійно викликала захоплення тисяч фахівців і шанувальників авіації, а також звичайних людей різних країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пффф Показати IP 6 Квітня 2022 01:46
і де там завели двигун? його просто вітер крутить
Qwerty Показати IP 6 Квітня 2022 05:50
Ха, диванні експерти, лопасті крутяться із-за протяга в ангарі.
дурниця Показати IP 6 Квітня 2022 07:55
Не вірю. Здається це просто вітер крутить тутбіну. Отак просто завести двигун зі зруйнованими комунікаціями (паливопроводи на інші мережі і системи) та без спеціальних стендів, як це робиться на заводах, думаю нереально. Не поширюйте нісенітниць. І головне оприлюднила художниця, чому ж його не завів Дмитро Антонов - багаторічний капітан цього судна? Думаю з таким успіхом завтра Мрія полетить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus