USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Можуть подавати в розшук: нардеп не виключив серйозну опцію для ухилянтів

20 Березня 2024 13:10
Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко не виключає, що після третього разу, коли людина не з’являтиметься по повістці, її оголошуватимуть у розшук.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ініціатив посилити покарання для ухилянтів від мобілізації, і чи може тут ітися про кримінальну відповідальність, а не лише про штрафи, передає УНІАН.

«Ми знаємо про ініціативи з приводу того, що будуть збільшуватися штрафи і адміністративна відповідальність. Якщо ти отримав першу повістку – цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з’явився вдруге по повістці на ВЛК, скажімо, у військкомат, то буде ще більший штраф. А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш і так далі, за рішенням суду, може, я думаю, і людина подаватися в розшук», – зауважив Івченко.

Читати ще: В Україні торік понад тисяча ухилянтів отримали судові вироки

Він нагадав, що це урядові пропозиції, які має розглянути Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності.

«Але після це буде подано. Коли пройде законопроект про мобілізацію. І через комітет, і через Верховну Раду. Тоді буде зрозуміло формат, навколо чого будувати відповідні пропозиції щодо КУпАПу або до Кримінального кодексу», – додав депутат.

Читати ще: Прийшов у військкомат прописатися, а отримав повістку: у Луцьку чоловіка судили за відмову від мобілізації
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Березня 2024 14:00
Народ вже знає що у лісі вже шумить береза з якої ми поробимо вам шибениці запроданці. Ще ви будете гойдатися.
Анонім Показати IP 20 Березня 2024 15:02
синів депутатів і міністрів, суддів, прокурорів, чиновників різного рівня не треба розшукувати, якого милого вони ще не в окопах? що представники влади хочуть від звичайних людей, якщо своїх рідних ховають від війни? Лицемірність влади народ не вибачить.
Правда Показати IP 20 Березня 2024 18:45
Тринди і далі.Обрали,то "ржіть" і не "розлабляйся".В окопи,на захист свого "вибору",всі не втічете...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus