USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.10 10.30

Можна воювати і у лісі, і в урбані: підвищена зручність плитоносок зі швидким скиданням

5 Липня 2024 16:09
Перемога в бою залежить не лише від тактики та стратегії, але й від захисту бійців. Колись плитоноски розроблялись як полегшений варіант «броніка», з яким її деколи плутають. Тактична плитоноска швидкого скидання відрізняється від бронежилета. Це чохол, який наповнюється балістичними плитами та навісами під свої завдання та має здатність витримувати певну вагу на собі. Він дає змогу зібрати універсальний варіант, із яким можна воювати й у лісі, і в урбані.

З чого складається, до чого тут швидкозйоми і як не сплутати із «броником»?

Плитоноска – це модуль із передньою та задньою плитою, що з’єднані лямками та камербандом. Має кишені під балістичні плити, адже сама по собі вона є лише жилетом і не може захистити. Що відрізняє її від «броніка»:

1. Конструкція – каркас із кишенями дає змогу змінювати бронеплити за потреби.

2. Захист – можливо ставити додаткові балістичні пакети.

3. Гнучкість – бронезахист збирається під свої потреби, вагу та завдання.

4. Екстрене зняття – «бронік» просто не має такої опції.

Система швидкого скидання дає змогу зняти плитоноску моментально за кілька рухів. Фурнітура швидко та, на відміну від липучок «броніка», дуже тихо допомагає скинути засіб. Під час поранення чи коли терміново треба скинути вагу – це головний пріоритет. На спині опційно може бути петля для евакуації, що стане у пригоді, якщо боєць «300-й».

Чи існує ідеальна плитоноска піхотинця?

Специфіка бойових дій у війні України з окупантами змінила тактику, стратегію та вимоги до спорядження. На передовій багато поранених артилерією, мінометами та FPV-дронами. Тому є потреба в більшому захисті шиї, паху, боків. Носити все це на собі відразу ніхто з бійців не погодиться, тому що для піхоти та штурмовиків найголовніше – вага. Плитоноска тут – мастхев, оскільки з нею можна зібрати додатковий захист під свої потреби:

1. Протиуламковий фартух – захищає живіт, сечовий міхур, статеві органи.

2. Бічний захист – захищає тулуб.

3. Шийний комір – захищає шию, артерії від уламків.

Шийний комір – корисна річ, але під час завдання швидко впасти та відкрити вогонь може заважати. З фартухом довго не побігаєте. Але під час утримання позицій, охороні вже зайнятих об’єктів усе це захистить життя. Тому вибирати треба залежно від завдань і ваги. Навіть зайві 800-900 грамів мають значення, особливо якщо заради них ви берете на один магазин менше.

Сумісність із плитами, класи захисту й інші особливості

Плитоноска дає свободу у виборі плит для захисту. Потрібно лише, щоб вони збіглися за розміром із кишенями плитоноски. Плити, що підходять: керамічні, кевларові, металеві. Кожна має свій клас захисту та властивості. Вибрати свою можна, орієнтуючись на поставлені завдання та типи загроз. Що ще врахувати під час вибору:

1. Розмір – критично важливо вибрати правильно. Адже носити плитоноску ви будете годинами. Завелика – не захистить, тому що дрібні уламки гранат можуть залітати навіть під плити. Занадто тісна – просто не дасть змоги нормально рухатись.

2. Функціональність – плитоноска ідеальна для того, щоб зібрати комплект під себе. Система MOLLE дає змогу складати підсумки й інше обладнання під свої завдання. Так, у медиків буде швидкий доступ до малої аптечки, а штурмовик використає передню панель, аби мати у зручному доступі більше магазинів.

Плитоноски легкі та дають змогу тілу дихати. Це важливо й у спеку, й у холод. Вони не демаскують бійця, тому що можна придбати вироби в потрібному кольорі камуфляжу.

Де придбати піхотне спорядження номер один?

На сайті воєнторгу Defence Ukraine представлено лише якісні моделі перевірених виробників. Пропонуються плитоноски й аксесуари, неодноразово перевірені в умовах бою. А ще компанія піклується про бюджет тих, кого захищають її товари.

Плитоноски виготовлені з Cordura 1000D. Матеріал надміцний і слугує довго, навіть в екстремальних умовах. Defence Ukraine робить усе для захисту тих, хто захищає Україну.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus