USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Можна сплутати з хворобою Альцгеймера: вчені виявили новий тип вікової втрати пам’яті

Сьогодні 00:31
Вчені встановили нові критерії синдрому втрати пам’яті у людей похилого віку, який особливо впливає на лімбічну систему мозку. Вчені кажуть, що його можна помилково сприйняти за хворобу Альцгеймера.

Результати дослідження опубліковані в журналі Brain Communications, пише Neuroscience News.

Лімбічно-переважаючий амнестичний нейродегенеративний синдром, або LANS, прогресує повільніше та має кращий прогноз для пацієнта, ніж хвороба Альцгеймера.

Вчені вже розробили клінічні критерії до стану пацієнтів, щоб допомогти лікарям встановити більш точний діагноз та призначити більш ефективне лікування.

До критеріїв належать такі фактори, як-от вік, тяжкість порушення пам’яті, сканування мозку та біомаркери, що вказують на відкладення певних білків у мозку.

Читати ще: Створили унікальну вакцину, яка здатна відвернути розвиток діабету першого типу та хворобу Альцгеймера

Дослідники з клініки Майо в США проаналізували дані понад 200 пацієнтів, чиї симптоми пам’яті, здається, імітують хворобу Альцгеймера. Але знімки їхнього мозку та біомаркери не підтверджують цей діагноз.

«Досі не було конкретного медичного діагнозу, на який можна було б вказати, але тепер ми можемо запропонувати їм деякі відповіді», – каже доктор медичних наук, невролог клініки Майо Девід Т. Джонс.

У пацієнтів з LANS часто симптоми обмежені погіршенням пам’яті і не прогресують, щоб вплинути на інші когнітивні функції.

Вчені припускають, що пам’ять у людей похилого віку погіршується через накопичення білка під назвою TDP-43 у лімбічній системі. Його часто виявляли на розтині у тканинах мозку літніх людей і вважали, що це не більше ніж вікові зміни.

Однак тепер накопичення цього білка можуть виявити за життя, і в перспективі покращити роботу мозку пацієнта у поважному віці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus