USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Можна дістатися лише річкою: волиняни самотужки роблять мости між селами

23 Жовтня 2023 08:09
Мешканці сіл Боровне та Надрічне на Камінь-Каширщині можуть пересуватися між населеними пунктами лише на човні через річку Стохід. Волиняни неодноразово зверталися до місцевої влади. Не дочекавшись допомоги, вирішили робити мости власним коштом.

50-метровий міст через річку Стохід мешканці сіл Боровне та Надрічне зробили самотужки. Селяни зібрали кошти на матеріали та самі все зробили. Нині робота знову кипить, бо ж кладки потрібно прокласти і через русла ріки: дві по вісім метрів і одну довжиною 40 метрів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканець села Надрічне Микола Пугач – поважного віку, проте чоловік не шкодує сил і працює разом з односельцями.

«Обіцяли, що зроблять. Я сам із хутора, уже старіший, і немає кому робити. Хіба треба проситися на колінах, аби зробили? Ми кілька чоловіків зібралися і робимо. І зробили на совість, так, що я можу ровером проїхати. Толя Смаль молодець. Він постарався й організував», – говорить Микола Пугач.

За словами людей, потреба ходити з села Боровне в Надрічне є, тому кладки дуже потрібні. Місцеві, наприклад, ходять туди по хліб, молоко. Зорганізувалися робити все самі, бо допомоги ні від голови громади, ні від сільських старост не дочекалися.

«Не можна нічим добратися, крім човнів. Село розташоване за 20 кілометрів від села Боровне. Там всього-на-всього потрібно було зробити два надійні мостики, щоб люди ходили пішки в будь-яку погоду, в будь-яку пору. Я звертався до нашої громади, звертався у Камінь-Каширський. ОТГ все скеровує до старости села, а староста – до ОТГ... Люди скинулися, купили будматеріали. Я організував людей. Ото вже дороблюємо до села Надрічне», – розповідає мешканець села Боровне Анатолій Смаль.

Голова Камінь-Каширської громади Віктор Пась нічого не знає про те, що люди самотужки кладуть мости.

«А що, вони вже зробили самотужки?.. Ті мости завжди робили... Наприклад, є через Малий Обзир і Великий Обзир. Ті мости перебувають на балансі міської ради і вона ремонтувала їх, виділяла кошти, матеріали. Ми планували, говорили з лісниками. Домовлялися, що ми дамо матеріал, а вони мають зробити... Вони свою обіцянку не спішили виконувати, то ми, значить, матеріали не давали», – каже Віктор Пась.
Виконувачка обов’язків старости Боровненського старостинського округу Олена Клімчук зазначає: може тільки посприяти побудові мостів.

«Жителі зверталися щодо цього моста, це питання піднімалося, але вони вирішили зробити цей міст... Люди не дочекалися. Оскільки я виконую обов’язки старости, то можу тільки посприяти у вирішенні питання, а щоб матеріалом відразу забезпечити, то в мене нема такого матеріалу... Ми розмовляли з міським головою щодо цього питання, щоб зробити цей міст... Але жителі буквально вчора міст робили через річку», – коментує Олена Клімчук.

Люди покладаються самі на себе. Їм залишилося зробити ще дві кладки.

«Там ще дві кладки треба зробити... Я кинув у групу «Боровне–Оленине»: хто бажає, то нехай приходить робити кладки. То з трьох сіл прийшли 20 людей», – каже Анатолій Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тойво Показати IP 23 Жовтня 2023 08:32
Це Україна, ще і той розберуть після публікації бо недай Бог хтось втопиться то крайніх де шукати будуть, аххах.
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2023 10:49
От,якби люди принесли вітькові 50% вартості мосту,то він був би в курсі справи.Коли вже посадять???
з КаміньКаширська Показати IP 23 Жовтня 2023 14:46
Пась спише не один десяток кубів лісу на ті мостки! Він знає ту тємку і через Костю Марчука..
Василь Показати IP 23 Жовтня 2023 15:48
Позорище владі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus