USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Можливо, Орбан загубив чесність в контактах з Москвою, – Зеленський про прем'єра Угорщини

3 Квітня 2022 00:32
Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Він зауважив, що Орбан чи не єдиний в Європі підтримує Путіна.

Про це йшлося у вечірньому зверненні Президента України за підсумками 38 дня війни.

Минув ще один день нашої оборони, який неухильно наближає нас до перемоги.

Не треба плекати надій, що окупанти підуть з нашої землі, заявив президент.

«Ми можемо тільки вибороти мир у тяжких боях, і паралельно – у перемовинах, і паралельно – у щоденній праці. Тому, кожен з нас має продовжувати робити все, що може», – сказав він.

«Коли стоять питання про життя або смерть, немає неважливих рішень, все має значення», – додав Зеленський.

Президент зазначив, що на східному напрямку, зокрема й на Донбасі, посилюється оборона. Керівництво держави знає про те, що ворог має резерви для посилення тиску на сході держави. Адже ціль російських військ – захопити і Донбас, і південь країни.

У відеозверненні президент вкотре відзначив героїчність Маріуполя, який стримує значну частину ворожих сил, завдяки чому Україна отримала безцінний час, щоб по можливості послаблювати ворога.

Водночас, гарант нагадав, що Україна так і не отримала поки що достатньо сучасних західних протиракетних систем, літаків, які могли надати партнери.

Президент також подякував мешканцям Енергодара, які вийшли на проукраїнський мітинг. По них окупанти відкрили вогонь.

«Я вдячний усім, хто виходить на вулиці в тимчасово окупованих містах. Усім, хто не боїться і виходить. Усім, хто боїться і виходить. Усім, хто відчуває, що без цього рішення захищати Україну та свою свободу окупанти можуть закріпитися. А коли люди протестують – і що більше люди протестують, то складніше окупантам знищити нас. Знищити нашу свободу. Це наша спільна боротьба! І буде наша спільна перемога», – сказав президент.

Президент звернувся до керівництва Угорщини, яке відкрито підтримує Росію.

«Чому так? Уся Європа не хоче, щоб поле бою було перенесено з Маріуполя в Будапешт. Уся Європа намагається зупинити війну. Повернути мир. Чому тоді офіційний Будапешт протиставляється усій Європі? Заради чого?» – питає Зеленський.

Водночас президент сказав, що завжди український народ житиме мирно з угорським народом.

«Політики йдуть, а правда залишається. Я завжди кажу те, що думаю. Коли я кажу про Угорщину, я маю на увазі Угорщину, мені не треба маскувати свої думки. Якщо це війна, то я називаю її війною, а не «спеціальною операцією». Якщо це загрожує усій Європі, то я і називаю це загрозою Європи. Це чесність, якої бракує пану Орбану», – сказав Зеленський.

Зеленський додав, що вдячний президенту Колумбії за підтримку та солідарність з Україною. Він також розповів, що говорив із прем’єр-міністром Британії Джонсоном, з яким домовилися про нову оборонну підтримку для України, про посилення санкцій проти Росії.

«Економічний фронт – це ще один напрямок нашої боротьби за Україну, людей. Обговорили з економічним блоком Кабінету міністрів та Офісу президента ситуацію з посівною, в енергетиці, основних галузях, із забезпеченням українців продуктами харчування, паливом», – сказав президент.

Наостанок Володимир Зеленський сказав про підписання указу про відзначення державними нагородами131 військовослужбовця Збройних сил України, із них 9 – посмертно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus