USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

МОЗ збільшило фінансування «ковідних пакетів» для лікарень до 19,4 млрд гривень

12 Січня 2022 11:20
Міністерство охорони здоровʼя змінило підходи до формування пакетів медичних послуг для надання допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Оплата лікування відбуватиметься за двома пакетами.

Як і раніше пацієнти отримуватимуть всю медичну допомогу у стаціонарах безоплатно, оскільки надані послуги оплатить держава, пише Бабель.

Так, Національна служба здоровʼя оплачуватиме медзакладам лікування за двома пакетами:

- готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;

- стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

На перший пакет зможуть законтрактуватись лише ті заклади, які були визначені ОДА. Йдеться про один заклад на 200 тисяч населення відповідної області.

За даними МОЗ, наразі регіональними департаментами охорони здоровʼя вже подано переліки таких закладів. З тими, хто пройде перевірку на відповідність вимогам НСЗУ, будуть укладені договори. У програмі медичних гарантій на 2022 рік для них передбачено майже 2,5 млрд гривень.

Контрактування на другий пакет доступне всім закладам, які відповідають вимогам, визначеним НСЗУ. На цей напрям у бюджеті передбачено 16,9 млрд гривень.

У 2021 році оплата лікування пацієнтів з COVID-19 відбувалась за двома пакетами медичних послуг. Зокрема, йдеться про пакет «Стаціонарна допомога пацієнтам із COVID-19» та другий пакет, який покривав стаціонарну допомогу, що надавалась протягом квітня-травня тими закладами, в яких не було договору з НСЗУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus