USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

МОЗ запровадив модуль імунізації: чому це важливо

3 Лютого 2021 22:20
Міністерство охорони здоров’я запровадило модуль імунізації населення України. Він використовує в собі всі необхідні міжнародні стандарти зберігання даних про COVID-вакцинацію.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер, пише РБК-Україна.

«Для того, щоб у майбутньому, коли пацієнт звернеться до лікаря, щоб розуміти, що він був вакцинований електронна система найкраще для цього підходить. Для цього нами розроблено модуль імунізації», – сказав Кучер.

За його словами, цей модуль дозволяє зберігати інформацію про проведену імунізацію в зручному форматі.

«Лікар може внести інформацію щодо типів вакцини, дозування, причини проведення або непроведення вакцинації... Медичному персоналу не треба буде навчатись і використовувати новий програмний засіб і щось придумувати. Це буде реалізовано в тому функціоналі медичної інформаційної системи, яка представлена в закладі», – додав заступник міністра.

Нагадаємо, до середини місяця очікується надходження першої партії вакцини, після чого почнеться процес масової імунізації. Щеплення будуть безкоштовними, але їх робитимуть поетапно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
маша Показати IP 3 Лютого 2021 23:00
Вже цілий рік країна живе з одними новинами про коронавірус. Нічого не робиться для покращення життя людей. Хоча віруси цього сімейства відкриті у 1965 року. Пишуть статистику про смертність від СOVID-19, хоча скоро придумають нові версіі вірусу COVID-2021 .Від серця, інсульту,раку ,нещасних випадків ,інших вірусів вмирає набагато більше людей, але про це кожен день не волають. Придумують якусь імунізацію : сумнівна ефективність її на пару місяців. Це є бізнес на масках, тестах, лікарствах ,а тепер ще й на вакцині. За чисте повітря тепер треба платити. А вдихати вуглекислий газ під маскою , то це зміцнить імунітет за задумкою карантину. Все це людям додасть більше інших хвороб . Треба працювати , щоб повноцінно харчуватися , відпочивати. ,
Внук до маша Показати IP 3 Лютого 2021 23:52
Приємно бачити адекватних людей, а то скрізь одні шизонуті
Смайлик до маша Показати IP 4 Лютого 2021 08:44
Вже є добрі новини! Вакцина нам не буде потрібна, бо в більшості населення вже є антитіла до ковід19!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus