USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.66 10.84

МОЗ: Учителям не потрібно записуватись в чергу для вакцинації проти COVID-19

13 Квітня 2021 17:07
Працівникам освіти не потрібно записуватись в чергу для вакцинації проти COVID-19. Замість них реєстрацію та списки на вакцинацію здійснюватимуть керівники закладів освіти.

Як зазначили у Міністерстві охорони здоров’я, про запис у чергу або реєстрацію на вакцинацію у сфері освіти, охорони здоров’я та соціальної сфери має подбати роботодавець.

Регіональні координатори з вакцинації мають поінформувати управлінців кожної сфери, зокрема керівників закладів, про початок вакцинації цієї цільової групи.

А керівники закладів освіти натомість передаватимуть списки регіональному координатору з вакцинації.

Планується, що для вакцинації працівників освіти діятимуть спеціальні медичні мобільні бригади.

«Керівники шкіл готують приміщення для вакцинації та домовляються з регіональним координатором про день та час візиту мобільної бригади. У призначений день і час проводять вакцинацію за списком», – зазначають у МОЗ.

На вакцинацію необхідно взяти з собою копію про підписання декларації або паспорт з ідентифікаційним кодом. Це потрібно для реєстрації в електронній системі охорони здоров’я.

Зазначимо, що раніше в МОЗ заявляли, що вчителів планують провакцинувати вже до початку нового навчального року.

В Україні для застосування зареєстровано вакцини американської компанії Pfizer, CoviShield від Oxford/AstraZeneca та CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації препаратом CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.

Сьогодні в Україні має стартувати вакцинація громадян препаратом CoronaVac.

Станом на 13 квітня 2021 року з початку вакцинальної кампанії щепилися 388 тис. 401 українець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слабое звено Показати IP 13 Квітня 2021 19:45
Народ ещё слишком умный. И учителей развелось....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus