USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

МОЗ розширив перелік препаратів у програмі «Доступні ліки»

17 Лютого 2021 18:06
Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік лікарських засобів, які входять до програми «Доступні ліки». Програму доповнили 3 препаратами для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

Про оновлений реєстр повідомили у Національній службі здоров’я України (НСЗУ) на офіційній сторінці у Facebook, пише Українська правда.

«У реєстр додали 3 нові міжнародні непатентовані назви. Це – ацетилсаліцилова кислота, ніфедипін та варфарин.

Ці препарати виписують пацієнтам для профілактики інсульту та інфаркту, в тому числі тим пацієнтам, які уже перенесли ці захворювання.

І це 24 нові торговельні назви», – розповідають у НСЗУ.

Згідно з програмою «Доступні ліки», пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом II типу можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Станом на 17 лютого в оновленому переліку «Доступних ліків» – 297 лікарських засобів. 93 з них пацієнти можуть отримати повністю безоплатно.

Найбільша кількість лікарських засобів препарату метформін – 37 позицій. Цей препарат виписують пацієнтам з діабетом 2 типу.

Переглянути новий реєстр ліків, які підлягають реімбурсації, можна тут.

Наразі відпускати препарати за програмою можуть 1109 аптечних закладів.

Дізнатися, де знаходиться найближча аптека можна за безкоштовним номером 16-77.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus