USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

МОЗ прогнозує за 3-5 років спалах хвороб, які «проґавили» через коронавірус

19 Листопада 2021 20:35
Міністерство охорони здоров’я очікує зростання через кілька років кількості випадків інших хвороб, які були недовиявлені внаслідок запровадження карантинних обмежень через COVID-19.

Про це під час години запитань до уряду в Верховній Раді сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання щодо медичних оглядів для освітян, передає Укрінформ.

«Ми дозволили проводити профілактичні медичні огляди, оскільки епідемія COVID-19 значно впливає і на інші хвороби. Зокрема, ми говоримо й про інфекційні хвороби, онкологічні, про туберкульоз і про інші хвороби, які через пандемію COVID-19 у нас можуть бути недовиявлені. Тому система охорони здоров’я готується до того, що за ці два роки, коли ми перебуваємо в карантинних обмеженнях, у нас значно збільшиться років через 3-5 кількість інших хвороб, які виявлятимуться не на початкових, а на інших стадіях розвитку хвороби. Вони будуть набагато важче вилікувати і це буде набагато дорожче для економіки країни. Тому ми відновили проходження медичних оглядів», – сказав Ляшко.

Він наголосив, що, згідно з законодавством, медогляди певних контингентів працівників проводять за рахунок роботодавців, тому освітяни не повинні платити за його проходження.

Міністр також зауважив, що керівники закладів охорони здоров’я, які проводять такі медогляди, мають чітко спланувати їхню роботу і визначити окремі дні та години для проведення медоглядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 19 Листопада 2021 20:44
Загрались в ковід,добре хоч згадали про реальні хвороби.
Олесь Показати IP 19 Листопада 2021 20:45
Других болячок окрім ковіда неіснуе ...то ж він сам це казав а зараз узнав шо ще якісь інші мають місце. Цікавий винахід такого поважного птаха.
123 Показати IP 19 Листопада 2021 22:20
Він явно хворий... його треба терміново ізолювати!!!
Сс Показати IP 20 Листопада 2021 07:48
Він не хворий . Просто проплачений і приймає рішення проти власного народу.. ( хоча напевно , що не власного)
Баба Маша Показати IP 20 Листопада 2021 09:32
Всі віруси на сьогодніший день , як я зрозуміла , безпечні і незаразні. Головне ---- два сертифікати від коронавірусу. Немає інших хвороб.
Волиняка Показати IP 20 Листопада 2021 10:22
А ще скільки повилазить хвороб, спричинених вакцинами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus