USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

МОЗ підтримало легалізацію ліків на основі марихуани

7 Липня 2023 13:20
МОЗ підтримало легалізацію ліків на основі медичного канабісу (марихуани).

Про це повідомив заступник голови відомства Ігор Кузін.

«З боку МОЗ ми, безумовно, підтримуємо таку законодавчу ініціативу. Багато країн уже провели такі законодавчі зміни. Це не означає, що канабіс використовуватимуть для рекреаційних цілей», – заявив Кузін.

Зокрема, як пише УНІАН, йдеться про лікування людей, які мають хронічний біль, неврологічні розлади та психічні розлади. Кузін уточнив, що медичний канабіс використовуватиметься за наявності доказової бази щодо ефективності його використання. Він підкреслив, що відповідні препарати продаватимуть за рецептами.

За словами посадовця, ще необхідно розробити клінічні протоколи щодо дозування та конкретних випадків використання таких ліків. Для цього необхідно близько шести місяців. Крім того, препарати мають пройти реєстрацію в Україні.

«Міністерство охорони здоров’я надало позитивну оцінку цьому законопроєкту. Тому ми очікуємо, що він найближчим часом може бути винесений в зал Верховної Ради і там ухвалений», – додав Кузін.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності легалізації медичного канабісу в Україні. Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дикий Показати IP 7 Липня 2023 13:47
А за марихуану 7 літ. Дивина та й годі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus