USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

МОЗ доведеться утилізувати пів мільйона доз вакцини AstraZeneca

1 Листопада 2021 23:27
Міністерству охорони здоров’я доведеться утилізували 500 тисяч протермінованих доз вакцини проти коронавірусу виробництва AstraZeneca.

Про це повідомляє МОЗ у відповіді на запит видання «Гордон».

«Станом на 1 листопада залишилося приблизно 500 тис. доз вакцини від AstraZeneca з терміном придатності до 31 жовтня 2021 року, точна кількість через можливість розливу (наприклад, із флакона використали дев’ять із 10 доз) буде відома до 3 листопада», – йдеться в повідомленні.

Протерміновані препарати вилучено з пунктів та центрів вакцинації.

«Ми суворо дотримуємося всіх вимог зберігання, транспортування та використання вакцин. Кожен українець може бути впевнений, що дістає безпечну та ефективну вакцину для захисту свого життя», – запевнили у відомстві.

За інформацією МОЗ, станом на сьогодні в Україні є понад 1 млн доз вакцини від AstraZeneca. Її термін придатності триває до 30 листопада. Цю вакцину використовуватимуть і для першої, і для другої дози. Крім того, після першої дози AstraZeneca друге щеплення можна зробити препаратом Comirnaty.

Наразі в Україні є 8,5 млн доз вакцин трьох виробників. Українці для щеплення можуть обрати одну з них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus