USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

МОЗ буде карати лікарів-антивакцинаторів. Що їм загрожує

17 Листопада 2021 14:43
Міністерство охорони здоров’я готується застосувати санкції до медиків, які відверто виступають проти вакцинації або неналежним чином виконують вимоги щодо щеплення населення проти Covid-19.

Про це в інтерв’ю Главкому розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Дійсно, не всі сімейні лікарі ефективно пропагують вакцинацію. Це правда, що у деяких областях є такі (сімейні лікарі), які мають нульові показники вакцинації своїх пацієнтів. Коли ми на це звернули увагу, то виникла ініціатива створити дашборди (онлайн доступ до баз даних), щоб ідентифікувати лікарів, які не проводять роботи на належному рівні. Це означає, що лікарі не телефонують своїм декларантам, не інформують про вакцини, не запрошують людей вакцинуватися. Іншими словами, вони не виконують вимоги наказу МОЗ України №504 про порядок надання первинної медичної допомоги. Зараз ми працюємо над інформаційною просвітницькою роботою для лікарів», – зазначив Кузін.

Читати також: Кожен десятий антивакцинатор боїться мутацій в організмі

Головний санлікар також зазначив, що МОЗ почне застосовувати санкції до особливо злісних медиків-антивакцинаторів. «Ініціюватимемо застосування санкцій. Основна санкція, яка може бути, – це припинення контракту НСЗУ з таким медичним працівником через порушення ним порядку надання первинної медичної допомоги», – наголосив Кузін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 15:13
Посто садіть таких на кіл. Осиновий бажано. Від них найбільше невинних смертей.
ось так Показати IP 17 Листопада 2021 15:20
докируетеся ними.лікярі нормальні їдуть працювати закордон і будуть мати вас у дуп....
bob до ось так Показати IP 17 Листопада 2021 16:35
бідолагі
Вася до ось так Показати IP 17 Листопада 2021 16:46
По твоєму тексту очевидно, що всі педагоги вже повиїжджали, так?) А щодо лікарі виїдуть - не турбуйся, не буде такого. По перше, частина нормальних спеціалістів (далеко не всі звичайно) і тут заробляють цілком пристойно. По друге, багато хто не може поїхати по особистим причинам, сімейним обставинам... По третє - є все ж частина людей, які прагнуть реалізуватись у своїй країні. І нарешті - за кордоном то звичайно платять, але і вимагають (халявні гроші тільки в бурних фантазіях існують). Такого щоб чаї ганяти і ляси точити половину робочого часу, як в нас деякі умудряються - не вийде, журбинка)
Анонім до ось так Показати IP 17 Листопада 2021 17:19
не їдуть. не вистачає розуму для того. на курсі зазвичай 5-7% студентів, які здатні опанувати професійну іноземну мову, які можуть виїхати і працювати за фахом. решта лишається і нікуди не поїде.
Правда Показати IP 17 Листопада 2021 16:51
То вперед,до праці,діячі ...тільки почніть з букваря,букви вивчіть...цілуйте в ду...свого кумира...
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 17:15
лікар-антивакцинатор. цікаве визначення. може, то не лікар, просто проходив поруч?
Айболит до Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 17:31
То вже , майбуть,треба в клятву Гіппократа вносити щось нове, типу....без роздумів виконувати всі забаганки уряду і президента.....а здоров'я...то таке,не для всіх... .....
Вася до Айболит Показати IP 17 Листопада 2021 18:45
Ні, не треба такого вносити. Та і не внесені вже - є оригінал, історію не перепишеш. Просто чоловік тобі каже, що лікар-антивакцинатор - то з розряду священник-атеїст. Чи бабнік-імпотент. Безалкогольна горілка, взаємовиключаючий термін. Ферштейн?
Лучанка Показати IP 17 Листопада 2021 17:23
Де підтвердження безпечності і ефективності ваших вакцин на офіційному рівні. Яку відповідальність несе виробник вакцини перед вакцинованими людьми, якщо у людини виникнуть побічні ефекти зі шкодою для здоров'я, або, якщо виникне анафілактичний шок від вакцини? Чи ви тут же будете розповідати, що не доведено зв'язку між смертю і вакцинацією?!! Навіщо перекладається вся відповідальність на пацієнтів, з яких берете розписку про відсутність претензій у разі виникнення побічних ефектів?
123 Показати IP 17 Листопада 2021 18:42
А МОЗ окрім коронавірусу іще щось цікавить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus