USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Мотоцикл загорівся після удару: на Волині за смертельну ДТП судили слюсаря сирзаводу

28 Серпня 2023 22:10
Слюсар «Рожищенського сирзаводу», через якого у ДТП в Рожищі загинув молодий мотоцикліст, отримав два роки умовного терміну. Вирок винуватцю аварії днями ухвалив Рожищенський районний суд.

Смертельна ДТП сталася торік близько 16 години 17 жовтня у центрі Рожища.

Микола К. за кермом «Mercedes-Benz 210» рухався вулицею Мостовою зі швидкістю приблизно 45-50 км/год. Під`їжджаючи до перехрестя, він хотів повернути на вулицю Шевченка, а тому зменшив швидкість приблизно до 10 км/год. та почав повертати ліворуч.

Зі слів самого водія, він бачив, що на зустрічній смузі руху приблизно за 35-40 метрів від нього рухався двоколісний транспортний засіб, однак продовжив повертати, бо думав, що це мопед і він встигне закінчити маневр.

«Mercedes» був приблизно на половині зустрічної смуги, коли в праву середню частину автомобіля в’їхав мотоцикл. Зі слів водія, він вийшов з авто і побачив, що мотоцикл горить, а пасажир відтягує водія двоколісного з місця ДТП. Кермувальники зустрічних авто зупинились і загасили вогонь.
У суді Микола К. щиро каявся та розповів, що відшкодовує завдану ним шкоду, і надалі, в міру своїх можливостей, буде допомагати дружині та дитині загиблого.

Мати загиблого хлопця заначила, що претензій до обвинуваченого не має, просила не позбавляти його волі. Водночас зазначила, що не хоче, аби він надалі керував транспортними засобами.

Враховуючи, що чоловік – пенсіонер та має інвалідність, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, суд призначив йому п’ять років позбавлення волі та на два роки позбавив права керувати авто. Проте замінив основне покарання на два роки іспитового терміну.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus