USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Морську лілію віком 150 млн років назвали на честь Зеленського

22 Липня 2022 00:20
Один із видів прадавніх безхребетних тварин типу голкошкірих, які називають морськими ліліями, відтепер має у своїй назві прізвище президента України Володимира Зеленського. Видовий епітет zelenskyyi дали йому польські палеонтологи на чолі з Маріушем Саламоном з Інституту досліджень Землі.

Про це йдеться на офіційному сайті Лондонського королівського товариства з розвитку знань про природу, пише ТСН.

Викопні рештки нового виду морської лілії віком близько 150 мільйонів років належать до роду Ausichicrinites. Представника голкошкірих юрського періоду знайшли на африканському континенті – у формації Антало в Ефіопії.

Повна назва цієї прадавньої морської істоти – Ausichicrinites zelenskyyi. Як зазначено у публікації, видовий епітет zelenskyyi вшановує президента України Володимира Зеленського за його мужність у захисті вільної України.
Викопні рештки досить добре збереглися у більш-менш цілісному вигляді. Істота втратила одну з десяти кінцівок, очевидно, внаслідок нападу хижака.

Як відомо, сучасні голкошкірі мають здатність до дивовижної регенерації і можуть повністю відновити втрачені органи. Ausichicrinites zelenskyyi демонструє ознаки відростання пошкодженого органа, і це є першим прикладом регенерації, задокументованої у викопної морської лілії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ору Показати IP 22 Липня 2022 08:59
Гарний тролінг назвати "безхребетного" іменем президента....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus