USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Морські черепахи у Панамі отримали законні права. Які саме

30 Травня 2023 00:21
У Панамі ухвалено новий закон про захист морських черепах, які перебувають під загрозою зникнення. Тепер люди можуть захищати тварин у суді.

Про це пише Euronews.

Згідно з новим законодавством, усім громадянам Панами тепер дозволено «бути голосом морських черепах і захищати їх на законних підставах». Це означає, що уряди, корпорації та громадяни можуть бути притягнуті до юридичної відповідальності за порушення прав морських черепах.

«Це величезна перемога, оскільки Панама є одним із найважливіших у світі місць гніздування шкірястих черепах та черепах-яструбів. Щороку на одному місцевому пляжі можна знайти до 3 000 гнізд яструбів», – йдеться у повідомленні.

Закон також забороняє браконьєрство, вилов і торгівлю черепахами, вивезення їх з національних парків і територій, що охороняються.

Відповідно до нового законодавства морським черепахам надано право жити в середовищі, вільному від забруднення. Це також запобігатиме небезпечній діяльності людини, такій як «зміна клімату, випадкове захоплення, розвиток прибережних районів і нерегульований туризм».

Це означає, що він притягуватиме до відповідальності забудовників та туристичних операторів, чиї плани порушують місце існування морських черепах. Це також робить незаконною будь-яку діяльність, спрямовану на отримання прибутку від морських черепах, чи то їх м’ясо, чи яйця.

Браконьєрство на морських черепах у Панамі стало серйозною проблемою під час пандемії, оскільки дохід країни значною мірою залежить від туризму. Без постійного потоку грошей, що приносять відвідувачі, громадяни почали полювати на черепах, що гніздяться, і збирати їхні яйця на прилеглих пляжах, щоб отримати додатковий дохід.

У цей період природоохоронні групи повідомили, що близько 90% яєць було взято з гнізд, а потім продано. І хоч це вже було заборонено в Панамі, проте закон не дотримувався належним чином.

Щоб боротися з цим, природоохоронні групи почали лобіювати сильнішу правову базу, що забезпечує більш чіткий захист черепах, а також посилення механізмів контролю та суворіші штрафи за порушення закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus