USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Моряки з України зможуть складати іспити в Польщі

4 Серпня 2023 07:18
Українські моряки тепер можуть скласти комп’ютерний іспит CES 6.0 в просторі «MRS in Poland». Це дає можливість кадетам та випускникам українських морських закладів, які виїхали для проходження обов’язкової практики з плавання, підтвердити кваліфікацію з метою присвоєння звання за допомогою іспиту та отримати перший робочий диплом.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Складання іспиту з використанням міжнародно визнаної системи комп’ютерного тестування CES 6.0 є єдиною офіційною умовою для підтвердження кваліфікації з метою присвоєння звання.

Із 2 серпня розпочато прийом заяв на проходження тестів у Варшаві, в приміщеннях обладнаних за всіма стандартами. На іспиті присутній член Державної кваліфікаційної комісії моряків, який одразу після його закінчення ознайомлює моряка з результатами та видає сертифікат. Оформлення результатів відбувається автоматично без втручання людського фактору, що унеможливлює корупційну складову.

Подати заяву на іспит моряк може як в Україні, так і за її межами – для цього достатньо направити запит поштою або через представника в Адміністрацію судноплавства або ДП «Моррічсервіс». А невдовзі кожен моряк зможе це швидко зробити засобами порталу Дія.

Команда Мінінфраструктури та Адміністрації судноплавства разом з Дія продовжують впроваджувати електронні сервіси для моряків за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність» у державному управлінні та послугах TAPAS. Наразі триває перший етап реалізації послуги – бета-тестування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus