USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Мордобій за церкву: судять волинянина, який побив односельця палкою

7 Травня 2023 21:36
Побилися через церкву і зустрілися в суді. Релігійний скандал у селі Чорниж на Маневиччині для місцевого жителя обернувся кримінальною справою. Чоловіка спочатку оштрафували, але потім апеляційний суд змінив вирок.

Росли в одному селі, а тепер навіть не розмовляють один з одним. Усе через бійку під церквою, що сталася майже рік тому, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, більшість прихожан села Чорниж проголосували за перехід до ПЦУ. Прихильники УПЦ МП кілька місяців не пускали односельчан до храму. Релігійне протистояння завершилося сутичкою.

«Потерпів я біля церкви. Це вони з ночі приготувалися, обрізали секцію, наготували палки. Ми приїхали до церкви, храм був зачинений, ми стали біля церкви. Тут вони секцію піднімають і всі з палками, різками… Вони почали [бити] палками зразу», – пригадує потерпілий Сергій Павлюк.

«Мій клієнт стояв біля культової споруди. Обвинувачений із двома іншими особами з релігійних переконань, нападаючи на цю культову споруду, підбігли та спільно наносили тілесні ушкодження», – говорить представник потерпілого Олександр Лавренчук.

Обвинувачений Микола Дручок вдарив односельчанина дерев’яною палкою по шиї та руці. Каже, що шкодує про це.

«Не треба такого було робити на території церкви… Як же я вибачусь, як він після того обіцяв, що поб’є, що так не оставить. Жінка його ходить по селі й говорить, що я вбивця. Який же я вбивця? Сам він до мене не говорить», – зазначає Микола Дручок.
У щире каяття свого односельця Сергій Павлюк не вірить. Хоче, аби землякові присудили два роки обмеження волі. Переконаний, що штраф 850 гривень – це надто м’яке покарання за бійку.

Натомість прокурор Ольга Клок зауважує: «Вважаю вирок Маневицького районного суду законним і обґрунтованим. Покарання призначено правильне. Воно відповідає особі обвинуваченого та тяжкості вказаного правопорушення».

Порадившись, колегія суддів ухвалює новий вирок – 100 годин громадських робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Спам Показати IP 7 Травня 2023 22:40
В Маневичах вся прокуратора куплена ємпешниками . Там і досі всі за мп.
Василь Показати IP 8 Травня 2023 10:03
Якби була куплена мп то дали б обвинуваченому 2 роки тюрми а не 100,годин виправних робіт.
Андрій Показати IP 8 Травня 2023 12:31
І путіна не треба.
Леонтій Показати IP 8 Травня 2023 15:51
Покайтесь!
ABC Показати IP 8 Травня 2023 20:30
За церкву готові вбити один одного. А на фронт іти бити москалів - то напевно знайдуть 100 причин, чому не підуть.
Радувець Ларіса Показати IP 8 Травня 2023 20:44
Задручок який войовничий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus