USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Морально – ми сильніші»: історія воїна з Волині, який повернувся з Польщі захищати Україну

11 Грудня 2023 08:59
Офіцер групи планування, 31-річний лейтенант Олександр Остапук з Ковеля у перші дні повномасштабного вторгнення повернувся з Польщі, де працював, щоб боронити Україну.

Півтора місяця служив у 100 бригаді територіальної оборони Волині, потім півтора року на сході – починаючи з Рубіжного, закінчуючи напрямком Кремінної. Про це розповів Суспільному боєць, який нині перебуває на лікуванні в одному медзакладів Волині.

Навчався у Львівському університеті імені Івана Франка, здобув спеціальність менеджер управління персоналом. У виші закінчив і військову кафедру, каже Олександр Остапук. У військовому квитку була позначка «обмежено придатний».

Читати ще: Прикордонник з Любешева на псевдо Музикант підтримує бойовий дух побратимів піснею

Боєць розповідає, що мав хорошу фізичну підготовку, зі шкільних років займався рукопашним боєм, карате, тому до служби був готовий.
«Бойовий дух має бути. Треба бути не лише фізично, а й морально готовим. Ти лежиш на підлозі, на кариматі, холодно, біля тебе миші бігають. Але що ти зробиш? На твою країну напали. Треба зубами, кігтями гризти ту перемогу», – каже Олександр.
За півтора року служби у відпустці був лише раз. Приїздив на весілля до сестри. У потязі, каже, познайомився зі своєю Наталкою. Дівчина родом з Дніпра. Під час подальшої служби спілкувалися. Нині Олександр зробив їй пропозицію та після лікування планує одружитися.
Зі слів Олександра Остапука, лікарі йому діагностували невиліковну хворобу, пов’язану із центральною нервовою системою, а ще – ураження всіх відділів хребта, тому його служба завершилась у зв’язку зі станом здоров’я.

Читати ще: «Хотіла бути корисною своїй країні», – військова медсестра з Волині

«Я свідомий українець, я розумію, що потрібно захищати те, що ти любиш – Україну», – каже військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus