USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

МОН звернулося до поліції через ймовірну підробку блогером Спартаком Субботою документів про освіту

10 Травня 2023 21:50
Міністерство освіти та науки України звернулося до Нацполіції, щоб та перевірила, чи не підробив блогер Спартак Суббота іноземні документи про освіту.

Відомство отримало запит на публічну інформацію про достовірність копій і свідоцтва про визнання в Україні іноземного документа про освіту, виданих на ім’я Субботи Спартака Олександровича.

Перевірка довела, що в матеріалах атестаційної справи, за якою блогеру присуджують науковий ступень, копії документів завірені правильно.

Однак державні підприємства «Інформаційно-іміджевий центр» та «Інфоресурс», до яких звернулося МОН, зʼясували, що в Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО немає відомостей про диплом магістра Спартака Субботи, а свідоцтво про визнання в Україні іноземного документа про освіту міністерство не видавало.

Читати ще: Брехав про освіту і науковий ступінь: вийшло гучне розслідування про «психотерапевта» Спартака Субботу

«Цю інформацію ми вже передали до Національної поліції України із проханням перевірити можливий факт підроблення та зумисне використання підроблених документів Субботи Спартака Олександровича», – інформує Міносвіти.

Раніше блогер Спартак Суббота, якого звинуватили у шахрайстві, відсутності фахової освіти, стосунках з клієнтками та у співробітництві з партією ОПЗЖ, показав свої документи про освіту. За словами Спартака Субботи, він має вищу освіту медичного психолога, яка дає йому «право займатися тим, чим він займається». Блогер також стверджує, що є кандидатом наук та членом поважних міжнародних асоціацій.

Він також показав та оприлюднив свідоцтва та сертифікати, які нібито підтверджують отриману фахову освіту.

Зокрема, Спартак Суббота опублікував Свідоцтво про визнання в Україні його диплому магістра Університету Ніцци за напрямком «психологія/клінічна психологія та терапевтична медитація за допомогою мистецтва». Свідоцтво нібито видане Міністерством освіти і науки України і датоване 2021 роком.
Проте блогер не розповів, де саме здобував вищу освіту, чи дійсно він навчався в медуніверситеті Богомольця. Також він не навів жодних спростувань інформації про стосунки з клієнтками, співробітництва з ОПЗЖ (хоча і пообіцяв), а також не розповів про свою причетність чи не причетність до так званої ТОВ «СБУ».

Читати ще: «Я прирік би її на страждання»: відомий психолог Спартак Суббота розповів про свою колишню дружину родом з Луцька

У коментарях під відео користувачі звернули увагу на те, що блогер так і не показав диплом про закінчення медичного університету Богомольця.

Також деякі дописувачі вказали на розбіжності у датах навчання Спартака.
Крім того, дописувачі зазначають, що багато оприлюднених Спартаком Субботою документів датовані 2023-м роком, а також містять помилки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АОН Показати IP 10 Травня 2023 22:58
Можна подумати, що офіційні державні дипломи то не підробка. Якщо не куплений то намальований. Папера є, а знань нуль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus