USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

МОН оновило терміни: коли студенти-контрактники зможуть подати заявку на грант в «Дії»

Сьогодні 20:53
В Україні відтермінували подання заявок на державний грант для навчання у закладах вищої освіти на контракті.

Подати заявки буде можливо орієнтовно з 15 вересня 2024 року (дату та час буде оголошено окремо), повідомило Міністерство освіти й науки України.

«Це пов’язано зі змінами, які найближчий часом будуть внесені до Постанови про реалізацію експериментального проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти.

Нині з урахуванням пропозицій громадськості та експертів суттєво оптимізовано логістику надання державних грантів для здобуття вищої освіти: процедура надання грантів буде швидшою, простішою і без зайвої бюрократії», – кажуть у відомстві.

Читати ще: МОН планує запровадити гранти на здобуття вищої освіти: як це працюватиме

Алгоритм подання на державний грант суттєво спростився, але критерії для надання виплат та їхні суми не змінилися.

Серед нововведень: подання відбуватиметься суто через мобільний застосунок «Дія». Тобто не потрібно подавати заяву через електронний кабінет в ЄДЕБО та відкривати спеціальний рахунок в банку.

Студенти можуть подати заявку на грант самостійно, без участі одного з батьків або законних представників. Деталі щодо оновленого алгоритму згодом опублікують на сайті МОН.

«Наголошуємо, що зміни стосуються лише механізмів подання на державний грант і перерахунку, а не його наявності чи суми. МОН провело нараду спільно із закладами освіти щодо відповідних змін», – зауважили у МОН.

Лержавний грант – це фінансова допомога для здобувачів вищої освіти, які за результатами НМТ вступили в заклад освіти для здобуття ступеня бакалавра (або магістра медичного чи ветеринарного спрямування) за контрактом.

Грант надається на тривалість програми (4 роки на бакалаврат/6 років на медичного магістра).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus