USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.55 10.66

МОН може запровадити платне ЗНО з додаткових предметів

8 Грудня 2020 16:29
Зовнішнє незалежне оцінювання з додаткових предметів може бути платним. Планується, що учасники тестування, які хочуть здати більше тестових предметів, ніж встановлено Міністерством освіти і науки, будуть робити це за власний кошт. Такі нововведення були внесені у проєкт змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Наразі документ винесений МОН на громадське обговорення, повідомляє Українська правда. Життя.

У проєкті зазначається, що учасник ЗНО має право на проходження тестувань з установленої кількості навчальних предметів коштом державного бюджету. Або понад встановлену МОН кількість навчальних предметів коштом фізичних і юридичних осіб у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

Цьогоріч учасники зможуть складати ЗНО із 5 предметів. До цього часу максимальна кількість була 4.

До переліку обов’язкових предметів у 2021 році додали математику. Раніше випускники могли обирати між математикою та історією України.

Після схвалення проєкту змін МОН спільно з Українським центром оцінювання якості освіти має розробити відповідний порядок здійснення оплати за складання додаткових тестів, повідомляють у Освіта.ua.

Проте зазначається, що через комплексність питання, брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року.

Громадське обговорення запропонованих змін триватиме до 21 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus