USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Молдова закривала ненадовго свій повітряний простір

14 Лютого 2023 15:09
Молдова закрила свій повітряний простір. Як повідомляє інформаційне агентство Moldova Liberă польоти над територією сусідньої до України країни будуть недоступні до 16:00 за тамтешнім часом (часовий пояс однаковий з Києвом).

Про це пише УНІАН.

Причиною такого рішення Кишинева може бути невідомий розвідувальний дрон, котрий перетнув кордон зі сторони невизнаного Придністров’я. Офіційно підтвердження цієї інформації поки немає.

AirMoldova на своїй сторінці у Facebook підтвердила закриття повітряного простору. Також стало відомо, що через цей інцидент у розкладі рейсів будуть зміни.

«Шановні пасажири, тих, хто в аеропорту, на борту або збирається летіти сьогодні, будь ласка, зберігайте спокій і слідкуйте за інформаційними панелями в аеропорту онлайн на www.airmoldova.md і www.airport.md», – йдеться у зверненні компанії.

Окрім цього Moldova Liberă повідомляє про те, що рейси, котрі повинні були прибути в Кишинів, здійснять свою посадку в румунському місті Ясси, що неподалік від кордону з Молдовою. Польоти з Молдови наразі затримані.

Проте згодом орган цивільної авації Молдови підтвердив інформагенству Moldova Liberă про відкриття авіапростору. Зазначається, що небо над Молдовою закривали «для забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації».

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов заявляв, що Росія планує найближчим часом влаштувати в Молдові держпереворот і водночас відправила до Туреччини чеченських бойовиків, які згодом можуть опинитися в Кишиневі.

Президентка Молдови Мая Санду підтвердила, що українська сторона передала їй плани Кремля щодо дестабілізації ситуації у Молдові, та що готувалися силові дії із залученням диверсантів з-поза меж країни – з Росії, Білорусі та Балкан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus